Φ. Βελεσιώτου: Το τραγούδι είναι χαρά για μένα, είναι ζωή

Μια απρόσμενη και πολύ ευχάριστη, όπως φάνηκε, συνάντηση είχε η αγαπημένη ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου στην Κομοτηνή όπου βρέθηκε χθες βράδυ(5/9/2021), με τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον σπουδαίο Κομοτηναίο τραγουδοποιό και τη σύζυγό του Λία. «Από το 2011 είμαι στο τρέξιμο, τα καλοκαίρια συνήθως, το χειμώνα είναι πιο χαλαρά» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Εργάστηκε 24 χρόνια στα Θρανία ως δασκάλα. «Οι μαθητές μου ήταν το πρώτο μου κοινό» είπε και μιλώντας για αυτά σημείωσε με αγάπη: «Τα παιδιά είναι τα πιο ειλικρινή άτομα, μετά «χαλάνε», όταν μεγαλώνουν, οπότε νομίζω ότι είχα πολύ καλούς ακροατές και αυτό μου έκανε καλό».

Τραγουδούσε από το 1983 σε μικρά ταβερνάκια, σε μουσικές σκηνές. Το 2007 με τις «Μέλισσες», το τραγούδι που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό ήρθε και η αναγνώριση. «Σας ενοχλεί;» την ρωτήσαμε για να την ακούσουμε να απαντά: «Όχι, η αναγνωρισιμότητα δεν με άλλαξε καθόλου, όπως ήμουν έτσι είμαι. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε μένα. Μου δίνει χαρά ότι μου μιλάνε στο δρόμο». Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Η αναγνωρισιμότητα δεν ήταν κάτι που το επεδίωκα ούτε ο πόθος μου ήταν αυτός, μου προέκυψε και μου αρέσει πως χωρίς να το επιδιώκω ήρθε. Μετά τη συνταξιοδότηση το 2004 ήρθαν οι «Μέλισσες» οπότε άνοιξε ένας νέος κύκλος. Δεν ήταν προγραμματισμένο.»

«Τι είναι για σας το τραγούδι;» Ρωτήσαμε την κα Βελεσιώτου για να την ακούσουμε να απαντά «Είναι χαρά για μια νέα ζωή, δεν είναι δουλειά. Είναι όπως λέει ο άλλος «πάμε έξω για να ξεσκάσουμε». Στις παρέες τραγουδούσα πάντα, δεν χάνει την ομορφιά του αυτό το πράγμα».

Μιλώντας για το λαϊκό τραγούδι και συγκρίνοντάς το με αυτό που γραφόταν χθες σημείωσε: «Έχουν αλλάξει οι εποχές. Σήμερα λαϊκό τραγούδι είναι αυτά που λέει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, αυτό είναι λαϊκό τραγούδι. Αλλάζοντας οι εποχές, αλλάζει το ύφος έτσι πρέπει να γίνεται, να προχωράει η μουσική, δεν μπορείς σήμερα να γράψεις ρεμπέτικα, όπως τότε, ούτε όπως έγραφε ο Ζαμπέτας». Σε ερώτηση δε για τον αν έχει η εποχή μας στιχουργούς σημαντικούς; Αναφέροντας το όνομα της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου την ακούσαμε να απαντά: « Αυτοί οι άνθρωποι ήταν τόσο μεγάλοι που δεν νομίζω ότι αντικαθίστανται. Η στιχουργική έχει αλλάξει. Ωραία πράγματα γράφονται και σήμερα, άλλα τότε, άλλα τώρα».

Τέλος, μιλώντας για το μέλλον σημείωσε «Δεν κάνω σχέδια για το μέλλον, ό,τι είναι να έρθει θα έρθει. Ποτέ δεν έκανα» στέλνοντας το μήνυμά της στους πολίτες: «Να είναι καλά, να κάνουν υπομονή και να αντέχουν. Και φυσικά μέρες πανδημίας να είναι εμβολιασμένοι για να προστατεύσουν όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους άλλους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος