Φ. Καζάκου: Πασχαλινά δέματα σε παιδιά άπορων οικογενειών της Ροδόπης

Περισσότερα από 137 πασχαλινά δέματα σε παιδιά άπορων οικογενειών της Ροδόπης, διένειμε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. «Και φέτος βοήθησαν συμπολίτες μας φτιάχνοντας ένα πασχαλινό δέμα για κάποιο παιδί που περιμένει», ανέφερε η υπεύθυνη του Κέντρου, Φελίνα Καζάκου, σημειώνοντας ότι ήταν συγκινητική η προσφορά των πολιτών εντός και εκτός Θράκης, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η εικονική νονά και το πασχαλινό της πακέτο, είναι ιδέα της συνταξιούχου ιατρού, Αλεξάνδρας Παναγιωτίδου η οποία είναι και μέλος της τοπικής διοικούσας του Κέντρου. Οι εικονικοί νονοί και νονές τηρώντας την ανωνυμία άρα και την προστασία αυτών των παιδιών μπορούν και προσφέρουν μεγάλη χαρά. «Αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να φέρουμε τους εθελοντές μας περισσότερο κοντά σε αυτά τα παιδιά χωρίς, όμως, να έχουν τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν μαζί τους», είπε η κα. Καζάκου και πρόσθεσε πως κατάφεραν μέσα από αυτή τη δράση να κινητοποιήσουν 137 νονούς και νονές για όλα τα παιδιά, του Κέντρου της Κομοτηνής και των Σαπών.

«Μέσα από αυτή τη δράση όλοι διαλέγουν ένα παιδί, το φύλο και την ηλικία και προσφέρουν πάντα ένα ολοκληρωμένο πασχαλινό πακέτο στα βαφτιστικά τους. Η χαρά είναι τεράστια γι αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν σε δύσκολες συνθήκες χωρίς να έχουν πάντα τη νονά και το νονό δίπλα», σημείωσε η κα Καζάκου. Παράλληλα, σημείωσε ότι η δράση έκλεισε με επιτυχία και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διανομή των πακέτων που έδωσαν χαρά κι ελπίδα σε αυτά τα παιδιά μέσα από ένα πασχαλινό πακέτο.
«Ικανοί άνθρωποι, εθελοντικά προσφέρουν ένα σημαντικό και συστηματικό έργο», τόνισε η κα Καζάκου μιλώντας για τους πολίτες που προσφέρουν βοήθεια στο χώρο του Κέντρου σημειώνοντας πως είναι σημαντικό το έργο που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με όλες τις οικογένειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος