Δεκαπέντε νέες εστίες ευλογιάς αιγοπροβάτων εντοπίστηκαν τον τελευταίο περίπου μήνα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά από ύφεση της ζωονόσου για περίπου σαράντα μέρες.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Προϊστάμενος των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Νίκος Φωτεινιάς, δέκα εστίες καταγράφηκαν στο νησί της Σαμοθράκης, τρεις στη Ροδόπη και δύο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Συνολικά θανατώθηκαν 2.900 ζώα.
Για δύσκολη περίοδο κάνει λόγο ο κ. Φωτεινιάς, καλώντας τους κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο της κινητικότητάς τους εν όψει Πάσχα, «να μην επιτρέπουν σε κανέναν που σχετίζεται με το εμπόριο κρέατος να εισέρχεται στην κτηνοτροφική τους μονάδα», σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της επανεμφάνισης της νόσου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος