Εύα Βλισίδου: Οι επιπτώσεις από την απουσία Συλλόγων στα σχολεία της Ροδόπης

«Ασφαλή» και «ζεστά» σχολεία ζητά η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κα Βλισίδου Εύα μιλώντας στο www.ertnews.gr, ως αρμόδια και για τα σχολεία της Ροδόπης.

Επισημαίνει πως ήδη από τώρα γίνεται αποδέκτης παραπόνων, καθώς τα χρήματα που διατίθενται στις Σχολικές Επιτροπές δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των λειτουργικών εξόδων.

«Είναι πολύ μεγάλο θέμα, δεν φτάνουν τα χρήματα και υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για τη θέρμανση» είπε. Ο ορισμός διοικητικού υπευθύνου για εξοικονόμηση ενέργειας ανά σχολική μονάδα και η οδηγία μείωσης κατά 10% της ενεργειακής κατανάλωσης είναι, όπως σημείωσε, ένα καμπανάκι ακόμη ανησυχίας για τον κίνδυνο να οδηγηθούν σε αναγκαστικές περικοπές και εκπτώσεις και στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον αναγκαστικό αερισμό λόγω covid των αιθουσών, τότε, το αυτονόητο της θέρμανσης των σχολικών αιθουσών, εάν υπάρξουν μειώσεις στις ώρες λειτουργίας των καλοριφέρ, υπάρχει κίνδυνος να γίνει ζητούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα από τα αιτήματά και για το Νομό Ροδόπης στάθηκε: πρώτον, στην αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών. Δεύτερον, στην κατάργηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς των σχολείων. Τρίτον, στην κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη. Τέταρτον, στην «ένταξη» όλων των δήμων της Ροδόπης στο πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων… Και, πέμπτον, στην κάλυψη των κενών, όπου υπάρχουν.

Τέλος, επεσήμανε το έλλειμμα Ένωσης Συλλόγων Σχολείων, που καταγράφει στη Ροδόπη με αποτέλεσμα, όπως λέει, πολλά από τα προβλήματα να μην φτάνουν ποτέ στην Ομοσπονδία. «Η απουσία Ένωσης Συλλόγων Σχολείων στη Ροδόπη κλείνει τη στρόφιγγα της ενημέρωσης για τις σχολικές μονάδες της περιοχής» είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος