Εξασφάλιση στέγης και εργασίας για να “ριζώσουν” τα παιδιά των πολυτέκνων στη Ροδόπη

Μέσω προγραμμάτων και με την στήριξη των δήμων και των μητροπόλεων οι πολύτεκνες οικογένειές γεύονται κάποιες ημέρες ανάπαυλας το φετινό καλοκαίρι. «Είναι πιο δύσκολο από ό,τι το 2019, ωστόσο, το καταφέρνουν» δήλωσε στο www.ertnews.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ροδόπης, η κα Αγγελική Τσουκάτου.

Εκπροσωπώντας 1817 πολύτεκνες οικογένειες καταγράφει καθημερινά αιτήματα που σχετίζονται με την αναγκαιότητα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών της περιοχής. Αναγκαιότητα που γίνεται μεγαλύτερη μετά τα δυσοίωνα κοάσματα της απογραφής.

«Σε όσες οικογένειες εργάζονται και οι δύο γονείς εκεί πράγματι υπήρχε η δυνατότητα να κάνουν κάποιες λίγες ημέρες διακοπές, οι υπόλοιπες προσπάθησαν και προσπαθούν να χαρούν τουλάχιστον κάποιες ώρες ανάπαυλας στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης» δήλωσε. Στάθηκε και η ίδια με προβληματισμό για τις νέες ανάγκες που προκύπτουν πάντα το Σεπτέμβριο με την έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς, αγωνία που ήδη καταγράφει, όπως είπε, στις συζητήσεις με τα μέλη του Συλλόγου.

Παράλληλα, η κα πρόεδρος αποκάλυψε ότι είναι σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με το δήμο για τη διατήρηση της έκπτωσης που δίνεται στις πολύτεκνες οικογένειες (μείωση του ποσού καταβολής των δημοτικών τελών ή του λογαριασμού ύδρευσης ) και μετά την ενηλικίωση των παιδιών τους. Μάλιστα υπήρξε και σχετική συνάντηση με το Δήμαρχο Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποία κατέγραψαν την θετική του διάθεση.
Αναφερόμενη στο θέμα της εξασφάλισης στέγης σημείωσε ότι μετά το κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία για τη χορήγηση άτοκων δανείων στις πολύτεκνες οικογένειες για την απόκτηση στέγης, κάτι που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των πολυτέκνων, όπως είπε. «Τα ενοίκια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας είναι πολύ ακριβά και πολλές πολύτεκνες οικογένειες, ειδικά όταν σπουδάζουν παιδιά σε άλλες πόλεις, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης» ανέφερε η κα Τσουκάτου.

Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει τη δυστοκία στην εργασιακή αποκατάσταση των ίδιων των άνεργων πολυτέκνων και των παιδιών τους, αλλά και τον προβληματισμό της για τη φυγή των νέων στο εξωτερικό ζητώντας τη λήψη μέτρων για τη συγκράτηση τους σε μια περιοχή που «μαραζώνει», όπως είπε, πληθυσμιακά και γηράσκει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος