«Εξάγωνο» η νέα δομή νεολαίας στο Δήμο Κομοτηναίων

Μια νέα δομή, για τη Νεολαία, η οποία αποπνέει πρωτοποριακό πνεύμα, φρεσκάδα και δυναμισμό ξεκίνησε να λειτουργεί στο Δήμο Κομοτηναίων.

Το όνομα της νέας δομής είναι «Εξάγωνο» και το όνομα προέρχεται από την κυψέλη της μέλισσας, η οποία σαν σχήμα είναι το πιο ισορροπημένο και συμβολίζει την ενότητα, την δημιουργία και την συνεργασία.
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου τα μέλη της δομής Λουΐζα Σαλτσίδου Ματεοσιάν, Σπύρος Νταντανίδης, Σοφία Χατζησαββίδου, Δήμος Κομοτηναίων, με παρόντα τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη, παρουσίασαν το στίγμα των δράσεων της δομής.
Οι πυλώνες της είναι ο εθελοντισμός και για το λόγο αυτό έχουν συσταθεί τρεις ομάδες, με θέμα τον πολιτισμό και τον Αθλητισμό, την κλιματική προστασία και τα θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ένας δεύτερος πυλώνας είναι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Κομοτηνής. Ειδικά για το κομμάτι αυτό δεκτοί θα γίνονται όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 16-30 ετών.
Ο τρίτος βασικός πυλώνας είναι οι Κοινωνικο-μορφωτικές δράσεις, η ενθάρρυνση στην αξιοποίηση προγραμμάτων και στη δικτύωση.
Το «εξάγωνο» στοχεύει και στην διασύνδεσή του με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και όχι μόνο.
Θα πρόκειται για μια δομή, ένα «εξάγωνο», ανοικτό για όσους αισθάνονται νέοι και μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της Κομοτηνής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος