ΕΣΗΕΜΘ: Η «Χάρτα της Ειδομένης» σε διεθνή διάσκεψη για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική

Σε διεθνή διάσκεψη για τη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική συμμετέχει η «Χάρτα της Ειδομένης». Η πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΜ-Θ  αφορά στον τρόπο που δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί αλλά και κρατικοί λειτουργοί θα πρέπει να χειρίζονται θέματα που σχετίζονται με πρόσφυγες, μετανάστες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η «Ευρωπαϊκή – Μεσογειακή Διάσκεψη για την Αφήγηση του Μεταναστευτικού» διοργανώνεται στις 2-3 Νοεμβρίου 2021 στο Παρίσι από τον Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (International Centre for Migration Policy Development) σε συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση και τη Λέσχη της Βενετίας (Club of Venice) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EUROMED Migration 5.

Δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, υπεύθυνοι επικοινωνίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα και εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ έχουν κληθεί να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή ευρωπαϊκή πρακτική για την προώθηση μιας πιο ισόρροπης και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα αφήγησης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στη δημόσια σφαίρα, στο πλαίσιο μιας αποτελεσματικότερης και αειφόρου μεταναστευτικής πολιτικής.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διάσκεψης βρίσκονται ο επαναπροσδιορισμός και η αναζήτηση νέων τρόπων συνεργασίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ιδιαίτερα των μεσογειακών χωρών, στο επικοινωνιακό πεδίο. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η δυνατότητα υιοθέτησης μιας ευρωπαϊκής Χάρτας για την αφήγηση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος

Την «Χάρτα της Ειδομένης» θα εκπροσωπήσει ο συντονιστής της πρωτοβουλίας, Παύλος Νεράντζης, μέλος του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος