Εργαζόμενοι τη νύχτα στην Κομοτηνή

Ζουν την Κομοτηνή τη νύχτα και συγκρίνουν τις διαφορές. Σήμερα και χθες. 2022 σε σχέση με πριν είκοσι χρόνια. «Καμία σχέση» απαντούν και σημειώνουν: «Σήμερα δουλεύουν ένα- δύο καταστήματα». Άνθρωποι που βγάζουν το μεροκάματό τους ξενυχτώντας.

Άλλοι πίσω από έναν πάγκο, άλλοι σε χώρους αναψυχής σερβίροντας και άλλοι στο πόστο τους σε «φάρους» ανοιχτούς: περίπτερα, φούρνοι, μπουγατσατζίδικα. Έτοιμα για τους ξενύχτηδες, αλλά και γι αυτούς που πηγαίνουν ή επιστρέφουν από τις δουλειές τους.

Εργαζόμενοι τη νύχτα στην Κομοτηνή«Καμία σχέση με παλιότερες εποχές» λένε στο www.ertnews.gr και στέκονται στο σήμερα που κάνει την Κομοτηνή τη νύχτα αγνώριστη σε σχέση με το παρελθόν, τότε που «τραβούσε» κόσμο και από τις γειτονικές πόλεις. «Άλλοι καιροί» παρατηρούν «έχει αλλάξει η νύχτα στην Κομοτηνή, μεγάλη η διάφορα σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια. Λιγότερος κόσμος στους δρόμους, λιγότερα καταστήματα σε λειτουργία». Η παρουσία του ενός στο ένα σημείο και του άλλου σε άλλο δίνει δύναμη όσο οι δείκτες του ρολογιού κυλούν αργά. «Πράγματι, όταν είναι πεσμένη η κίνηση η ώρα περνά δύσκολα» λένε και σημειώνουν ότι η κατανάλωση χρόνια τώρα είναι μειωμένη.

Με συντροφιά την τηλεόραση ή τους ήχους της μουσικής τακτοποιούν το χώρο τους, ετοιμάζουν τα προϊόντα , εξυπηρετούν τους πελάτες που εμφανίζονται νυσταγμένοι και βιαστικοί. «Οι περισσότεροι είναι φοιτητές» λένε κι εξηγούν: «Νεαρές παρέες αγοριών και κοριτσιών του ΔΠΘ που επιστρέφουν από διασκέδαση σπίτι τους. Πιο πολλοί τα Σαββατοκύριακα, πιο ήρεμα τις καθημερινές ».

Κι όσον αφορά στης νύχτας τα καμώματα; «Κανένα δυσάρεστο συμβάν ευτυχώς» αλλά αν καθίσουν να καλοσκεφτούν όλο και κάποια ανάμνηση ξεπηδά που «για λίγο τα χρειάστηκαν» στην παρουσία ενός αγνώστου. Με την σκέψη στη δική τους επιστροφή στο σπίτι για ύπνο και ξεκούραση ρίχνουν μια κλεφτή ματιά στους δείκτες του ρολογιού που μοιάζουν να έχουν «κολλήσει» στις δέκα (10) πρώτες ώρες δουλειάς.
Δέκα και πλέον χρόνια εργαζόμενοι/ εργαζόμενες τη νύχτα κι όμως υπάρχουν στιγμές που η απόλυτη ερημιά “φοβίζει”. «Ευτυχώς που είμαστε στο κέντρο, είναι και το άλλο κατάστημα απέναντι, οπότε δεν υπάρχει ανησυχία μην συμβεί κάτι και είσαι μόνος» λένε δίνοντας παρηγοριά ο ένας στον άλλον με την παρουσία του και μόνο, μπορεί και να μην ανταλλάξουν κουβέντα, φτάνει, όμως, που είναι ανοιχτά και να ζουν την Κομοτηνή τη νύχτα…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος