Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ: Είμαστε σε αναμονή, θα επιστρέψουμε τα χρήματα

Στάση αναμονής τηρούν οι 55 Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, των οποίων η αγωγή κατά των περικοπών των μισθών τους από τους μνημονιακούς νόμους, ακυρώθηκε από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Μετά από αυτή την απόφαση, η οποία αποτελεί νομολογία και θα πρέπει να εναρμονισθούν όλα τα Δικαστήρια της Χώρας για ανάλογες υποθέσεις, θα πρέπει να επιστραφεί ποσό μαζί με τους τόκους κοντά στα 2 εκ ευρώ.
Στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Μανώλης Σκαρλατάκης, τόνισε πως οι Εργαζόμενοι θα περιμένουν μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση, να τη διαβάσουν οι δικηγόροι τους και φυσικά να ξεκινήσουν την επιστροφή των χρημάτων. «Εμείς αποδεχόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις και φυσικά θα επιστρέψουμε τα χρήματα. Απλά, μας ξαφνιάζει το γεγονός πως πρωτόδικα και στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο, είχαμε δικαιωθεί, ωστόσο τώρα που η υπόθεση πήγε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η απόφαση άλλαξε και φυσικά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο…», υποστήριξε ο κ. Σκαρλατάκης.
Επι πλέον ο κ. Σκαρλατάκης ανέφερε πως δεν είναι αλήθεια πως ο καθένας τους καλείται να επιστρέψει 40 με 45 χιλιάδες ευρώ. Τα ποσά διαφέρουν από εργαζόμενο σε εργαζόμενο και δεν είναι ίδια σε όλους.
«Προς το παρόν αναμένουμε», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σκαρλατάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος