Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής: Ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει

“Δίνουμε όλοι μαζικό και αγωνιστικό “παρών” στην απεργία” ήταν το μήνυμα – κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής για συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη Πανελλαδική Απεργία πού προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Το “παρών” σήμερα μπορεί να μην ήταν μαζικό, ωστόσο το μήνυμα σε Κυβέρνηση και εργοδότες εστάλη: ” Ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Κομοτηνής, Ειρήνης Τσακίρη και Αμαλίας Γαρυφαλλίδου, έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, όπου και η πρώτη απεργιακή συγκέντρωση της ημέρας (Η δεύτερη πραγματοποιείται στις 11:00 στην πλατεία ειρήνης από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων οργανώσεων και συλλογικοτήτων),η συμμετοχή των εργαζομένων από τη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ήταν μικρή.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Κομοτηνής μεταφέρουν:
Χωρίς την συμμετοχή εργαζομένων από τα εργοστάσια της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής” μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Κομοτηνής, Ειρήνη Τσακίρη και Αμαλία Γαρυφαλλίδου. “Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Χατζηαθανασίου, τόνισε ότι αν και έγιναν εξορμήσεις στα εργοστάσια ο κόσμος δεν θέλει να απεργήσει γιατί παίρνει μισθούς των 400 και 500 ευρώ και δεν θέλει να χάσει χρήματα από τον μισθό του. Παράλληλα, ο κ. Χατζηαθανασίου τόνισε ότι αυτή η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην ακρίβεια ενώ ζητούμενο είναι και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Για τις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ με παρόμοια αιτήματα.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος