Έργα 19,5 εκ. ευρώ στις λιμνοθάλασσες Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης

Πενήντα έξι υποέργα στο πλαίσιο του 100% χρηματοδοτούμενου Προγράμματος του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις λιμνοθάλασσες θα υλοποιηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης. Με βάσει τις επιλέξιμες δαπάνες που υπάρχουν από το πρόγραμμα και το συνολικό τους κόστος, μετά από 67 χρόνια για τις λιμνοθάλασσες, θα γίνουν τεχνικά έργα της τάξεως των 19,5 εκ. ευρώ.

«Ο φάκελος είναι έτοιμος να κατατεθεί, χθες πήραμε και το τελικό ΟΚ, μένουν κάποιες λεπτομέρειες από τα Τμήματα Περιβάλλοντος απλά περιμένουμε γραφειοκρατικά να μας έρθουν για να καταθέσει η ΑΝΡΟ το φάκελο στη διαχειριστική του Υπουργείου και να περάσει. Θα περάσει ο φάκελος, τα έργα θα εγκριθούν», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στις «Καθημερινές Ιστορίες», ο αντιπεριφερειάρχης Αν.Μ.Θ., Κ. Καραγιώργης. Ευχαρίστησε μάλιστα το Νίκο Τσαλικίδη, αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, που «αντιλήφθηκε», όπως είπε, «το θέμα πολύ γρήγορα, ενήργησε μαζί μας και θα υλοποιηθούν έργα στις λιμνοθάλασσες της Ξηρολίμνης, της Πτελέας, του Έλος κ.α. ύψους 6,5 εκ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, αυτό θα δώσει την πρώτη φάση, την βασική υποδομή. «Για να μπορέσει κάποιος να λειτουργήσει θα πρέπει να έχει τα απαραίτητα μέσα και τα αναγκαία χαρακτηριστικά» είπε, προσθέτοντας «Θα αποτελέσει τη βάση, καθώς μέχρι το Δεκέμβριο, αρχές του χρόνου, θα καταθέσουμε επίσης και έναν φάκελο για την Χωροθέτηση Θαλασσίων Ζωνών για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε χώρους μέσα στη θάλασσα, όπου θα γίνονται επενδύσεις είτε όστρακο-καλλιέργειας. Μετά από ένα χρόνο συνεργασίας με το ΑΠΘ μας ήρθαν τα αποτελέσματα που λένε ότι το κομμάτι αυτό της Ροδόπης είναι το ιδανικότερο στην Ελλάδα για να μπορέσει να δημιουργηθεί η όστρακο-καλλιέργεια. Έχουμε όλοι μαζί τη δυνατότητα στην περιφέρεια αν.Μ.θ. να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την όστρακο-καλλιέργεια».

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καραγιώργης το θέμα τέθηκε και στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Μπορούμε να έχουμε αυξητική τάση όσον αφορά στο αλιευτικό προϊόν, αυτό θα σημαίνει θέσεις εργασίας, επενδύσεις από ντόπιους ελπίζω και από άλλους εκτός αν.Μ.Θ. Ο ανταγωνισμός φέρνει πάντα κέρδος. Θα δημιουργηθεί ένα ικανό μικροκλίμα, το οποίο θα μοιράσει χαμόγελα σε ανθρώπους που θα επιλέξουν να ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο», είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος