Ερδέμ Χουσεϊν: “Με 16.500 κατοίκους αλλά χωρίς εμβολιαστικό κέντρο ο Δήμος Αρριανών Ροδόπης”

“Ο Δήμος Αρριανών είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που δεν λειτουργεί εντός των ορίων του εμβολιαστικό κέντρο”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αρριανών, Ερδέμ Χουσεΐν.
O κ. Χουσεΐν απέστειλε και στους τρεις Βουλευτές της Ροδόπης, επιστολή με την οποία τους γνωστοποιεί πως, ο Δήμος Αρριανών είχε αρχικά συμπεριληφθεί στα 1.118 Εμβολιαστικά κέντρα της Χώρας, με δύο σημεία εμβολιασμών σε Κέχρο και Φιλλύρα και τονίζει πως:
«Ο Δήμος Αρριανών είναι ένας Δήμος που έχει χαρακτηρισθεί ημιορεινός και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, έχει 16.500 κατοίκους σε 67 οικισμούς. Οι κάτοικοι οι οποίοι θέλουν να εμβολιασθούν, αλλά θα πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα, 60 για την Κομοτηνή και 80 για τον Ίασμο. Το πιο κοντινό εμβολιαστικό κέντρο απέχει κάτι λιγότερο από 60 χλμ, στις Σάππες. Αν υπολογίσουμε και την επιστροφή, ειδικά για τον Ίασμο φτάνουν οι άνθρωποι να διανύουν 160 χλμ. Φυσικά θα πρέπει να υπολογίσουμε και τις δύο ή τις τρεις δόσεις αν χρειαστεί των εμβολίων. Το ποσοστό των εμβολιασμών είναι πάρα πολύ μικρό, όχι γιατί δεν θέλουν οι άνθρωποι, αλλά γιατί είναι πολύ μακριά τα εμβολιαστικά κέντρα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χουσεΐν.
Καταλόγισε απραξία στον Δήμαρχο Αρριανών , ο οποίος όπως υπογράμμισε “θα μπορούσε να ρωτήσει τον Υπουργό Υγείας για ποιο λόγο, ενώ αρχικά ο Δήμος είχε συμπεριληφθεί, τελικώς έμεινε χωρίς εμβολιαστικό κέντρο”.
«Επειδή είμαι Φαρμακοποιός στο επάγγελμα και πολλοί κάτοικοι έρχονται να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο κατά του κορονοϊού, στις Σάππες όλα τα ραντεβού έχουν κλείσει και αναγκάζονται οι άνθρωποι να πηγαίνουν ή στην Κομοτηνή στα 4 εμβολιαστικά κέντρα εκεί, ή στα δύο του Ιάσμου. Με αυτοκίνητα ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενισχύοντας έτσι τον συνωστισμό.
Σε έναν Δήμο με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων, θα έπρεπε να λειτουργούν 4 εμβολιαστικά κέντρα. Δύο στον ορεινό όγκο, Κέχρο και Οργάνη και δύο στην πεδινή πλευρά του Δήμου σε Φιλλύρα και Αρριανά», υποστήριξε ο κ. Χουσεΐν.
Πρόσθεσε δε πως οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, κατέθεσαν  επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό υγείας. «Θα έχουμε ραντεβού να συζητήσουμε αυτό το θέμα και με τον βουλευτή της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Χουσεΐν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος