Έρχονται οι οικιακοί κάδοι ανακύκλωσης αποτσίγαρων

Με μια πρωτότυπη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει στις πιο ενεργές δράσεις η Cigaret cycle, η οποία και υλοποιεί το πρόγραμμα gopafree, με στόχο την απελευθέρωση του εδάφους από τα 22 δις γόπες τσιγάρων ,από τα επίσημα στοιχεία πώλησης, ενώ με τα ανεπίσημα στοιχεία οι γόπες που εναποτίθενται στο έδαφος, αγγίζουν τα 30 δις κάθε χρόνο!!!

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Cigaret cycle, Γιώργο Σακκελαρίου, η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε από πέρυσι με πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων στα παράλια, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα, όμως το φρένο της πανδημίας ήταν καταλυτικό. Ωστόσο, προέβη σε κάποιες δράσεις τοποθέτησης ειδικών κάδων ανακύκλωσης σε μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς!
Ο στόχος για φέτος  είναι, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Σακκελαρίου, η τοποθέτηση οικιακών κάδων συλλογής των αποτσίγαρων.

«Από τη συλλογή των αποτσίγαρων η μη κερδοσκοπική εταιρεία μας προχωρά στην ανακύκλωση του καπνού και του χαρτιού που γίνεται λίπασμα, ενώ το φίλτρο που είναι πλαστικό και όχι χάρτινο, επαναχρησιμοποιείται στη βιομηχανία πλαστικού. Τα έσοδα από αυτές τις ενέργειες τα διαθέτουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς για εξασφάλιση ιατρικών βοηθημάτων όρασης σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Σακκελαρίου.
Η συνέντευξη του κ. Σακκελαρίου στην ΕΡΤ Κομοτηνής
“https://drive.google.com/file/d/11S4DHLJpkluUUMujovwQ6_7N7OQKsLLb/view?usp=sharing”

Στις 8 Μάη, στη Θεσσαλονίκη το πρώτο 𝗩𝗶𝗿𝘁𝘂𝗮𝗹 𝗧𝗘𝗗𝘅event είναι #𝗴𝗼𝗽𝗮𝗳𝗿𝗲𝗲 και παρουσιάζει ένα “𝗖𝗿𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝗱𝗼” έμπνευσης και δύναμης!

Η θέληση και το πείσμα 50 και πλέον ανθρώπων, ανάμεσα τους νέα παιδιά, έφερε περίπου 70 άτομα κάτω από αυστηρές συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να δημιουργήσουν  μια virtual σκηνή στην ψηφιακή οθόνη της πλατφόρμας Crowdcast.

Η 𝗖𝗶𝗴𝗮𝗿𝗲𝘁 𝗖𝘆𝗰𝗹𝗲 στηρίζει τη μεγάλη νεανική διοργάνωση. Όσοι προμηθευτούν εισιτήρια παρακολούθησης με συμβολικό αντίτιμο, θα λάβουν στο χώρο τους μια συλλεκτική αναμνηστική τσάντα με το λογότυπο του φετινού θέματος που περιέχει αναμνηστικά δώρα και το στρόγγυλο τσιγαροδοχείο του προγράμματος #gopafree κατασκευασμένο από μπαμπού για την συλλογή των αποτσίγαρων.

Οικοδέσποινα  θα είναι η μουσικός και παρουσιάστρια Σοφία Κουρτίδου που ανεβαίνει στη σκηνή για να παρουσιάσει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο τον κάθε ομιλητή και performer της διοργάνωσης. Οι οκτώ ομιλητές συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο σε ένα Crescendo ιδεών, ενώ ο καθένας  ξεχωριστά καλείται να υψώσει και να ενώσει τη φωνή με είκοσι πέντε άτομα οργανωτικής ομάδας και έναν αντίστοιχο αριθμό εθελοντών. Οι food bloggers Ευγενία Ευθυμιάδου και Θάνος Ρουμπής, η σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Χρήστος Ταουσάνης,, το μοντέλο η – μουσικοθεραπεύτρια Όλια Παμπουκίδου και η αρχιτέκτων Λυδία Καλλιπολίτη, ενώνουν τις φωνές τους στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο 8ο TEDxUniversityofMacedonia.

Εισιτήρια διαθεσιμα για την εκδήλωση στην TICKETSERVICES.GR:
https://www.ticketservices.gr/event/tedxuniversityofmacedonia/?lang=el

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ