Ερασιτέχνες αλιείς από τρεις χώρες στους ψαρότοπους της Ροδόπης και της Ξάνθης

Τους ενώνει η ίδια αγάπη. Ανταμώνουν σε γνώριμους χώρους. Περνούν σιωπηλά ή συζητώντας χαμηλόφωνα αρκετές ώρες άλλοτε ρίχνοντας κι άλλοτε απλώνοντας την πετονιά τους. Ο λόγος για τους ερασιτέχνες αλιείς από τη Ροδόπη και την Ξάνθη. Κάθε καλοκαίρι, προστίθενται στη «συντροφιά» τους και αλιείς από γειτονικές χώρες, κυρίως τη Βουλγαρία και δευτερευόντως την Τουρκία. Χωρίς να λείπουν και οι Ρουμάνοι που αγοράζουν εξοπλισμό και μιμούνται τεχνικές και κινήσεις.

Στην πλειοψηφία τους άνδρες που στέκονται στην στεριά με το βλέμμα στο πέλαγος και το καλάμι στο χέρι. Τσιμπήσει δεν τσιμπήσει εκείνοι με σοβαρότητα τοποθετούν τα δολώματα στα αγκίστριά τους και ξεμπλέκουν τις πετονιές τους βελτιώνοντας τις τεχνικές τους και περνώντας ευχάριστα όπως λένε  το χρόνο τους.

Γνώριμα λημέρια για τους χομπίστες οι ψαρότοποι του Πόρτο λάγους, του Φαναρίου  και της Μάρωνειας. Έτσι, πού τους χάνεις και πού τους βρίσκεις, στον ελεύθερο χρόνο τους σίγουρα σε λιμάνια και σε σημεία τέτοια που τους επιτρέπουν να κάνουν το χόμπι τους.

Ερασιτέχνες αλιείς από τρεις χώρες στους ψαρότοπους της Ροδόπης και της Ξάνθης35 χρόνια ερασιτέχνης ψαράς ο κος Νίκος από την Ξάνθη. Τον συναντήσαμε με το καλάμι στο χέρι. «Αν τσιμπήσει και βγάλει ψάρι, τότε είμαστε ευχαριστημένοι »  δήλωσε στο www.ertnews.gr και στάθηκε να αποκαλύψει την τεχνική με τα ψεύτικα ψαράκια που χρησιμοποιεί. «Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό με αγκίστρι και πετονιά»  ανάφερε σημειώνοντας πώς τρεις και πλέον δεκαετίες μετά  εξακολουθεί να περνά το χρόνο του ευχάριστα.

Ερασιτέχνες αλιείς από τρεις χώρες στους ψαρότοπους της Ροδόπης και της ΞάνθηςΛίγα μέτρα πιο εκεί, στο ίδιο ψαρολημέρι ο νεαρότερος σε ηλικία από την Κομοτηνή, ο  κος Σαδίκ. «Έμαθα βλέποντας τους άλλους» ανέφερε και στάθηκε στην επιδεξιότητα των πιο έμπειρων. « Όσο πιο συχνά ασχολείσαι με κάτι, τόσο πιο πολύ μαθαίνεις τα μυστικά του» σημείωσε  παραδεχόμενος ότι συναντά πολύ πιο έμπειρους στο χώρο. Στέκεται στον εξοπλισμό που στοιχίζει πολύ, «αν πεις να είναι αξιόπιστος», όπως λέει,  και παρατηρεί πως είναι μια ενασχόληση που ενώνει τρεις λαούς, τρεις χώρες, καθώς ιδιαίτερα κάθε Σαββατοκύριακο το καλοκαίρι έρχονται ερασιτέχνες αλιείς τόσο από τη Βουλγαρία, όσο και από την Τουρκία, συνδυάζοντας την αγαπημένη τους ενασχόληση με την οικογενειακή τους έξοδο.

Ερασιτέχνες αλιείς, άλλοι πιο επιδέξιοι και άλλοι όχι. Με τεχνική που όσο ασχολούνται βελτιώνεται, απολαμβάνουν το καλοκαίρι με την προσδοκία ότι «όλο και κάτι θα τσιμπήσει». Γνωρίζοντας καλά πως «τσιμπήσει δεν τσιμπήσει» εκείνοι σίγουρα θα απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος