«Εράν», το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου

Νέο Βιβλίο από τον πολυγραφότατο και πολυβραβευμένο Συγγραφέα, Άγιο της Ελληνικής Λογοτεχνίας, Γιάννη Καλπούζο.
Πρόκειται για το «Εραν» με ψιλή και περισπωμένη, (καθώς πρόκειται για το απαρέμφατο του ερά-ω ερώ, που σημαίνει να ερωτεύεσαι, να αγαπάς), «Βυζαντινά αμαρτήματα».


(σ.σ. πόσο φτωχό φαίνεται το απαρέμφατο χωρίς το πολυτονικό σύστημα)
Εκδόσεις Ψυχογιός, φυσικά και στην πρώτη έκδοση 50.000 αντίτυπα!
Ο Αγαπημένος Συγγραφέας μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, για το νέο του βιβλίο…Ξέρει ο αναγνώστης που διαβάζει τα βιβλία του Γιάννη Καλπούζου, πως έχει προηγηθεί μια εμπεριστατωμένη έρευνα γύρω από την εποχή που θα διαδραματισθεί η πλοκή του μυθιστορήματος, με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά στοιχεία. Παράλληλα την ώρα της ανάγνωσης γεμίζει από εικόνες, χρώματα, μυρωδιές, που ξεπηδούν από τις σελίδες του βιβλίου μια και όλοι πια ξέρουν πως η παραστατικότητα της γραφής Καλπούζου, είναι ολοζώντανη και χυμώδης!
Με αυτόν τον τρόπο αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη και μάλιστα τον βάζει μέσα στο σκηνικό της πλοκής του μυθιστορήματος. Γι’ αυτό και το προσωνύμιο Άγιος της Ελληνικής Λογοτεχνίας! Ζωντανεύει τα πάντα, περιβάλλον, πρωταγωνιστές, χώρο, ουρανό. για δε τη γλώσσα, χαίρεσαι να την διαβάσεις, σωστή, εύληπτη και με πολλές ντοπιολαλιές, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…
Φυσικά έρωτες, φυσικά μυστήριο και φυσικά η ανύψωση και η πτώση των χαρακτήρων, από τα μαθήματα της ζωής!
΄Άλλο ένα χορταστικό βιβλίο με έξοχο εξώφυλλο-ανάγλυφο- σε Βυζαντινά χρώματα!
Επανέλαβε μελαγχολικά πως στην Ελλάδα δεν διαβάζουμε βιβλία, ευχήθηκε τώρα με τον «εγκλεισμό» λόγω κορονοϊού, να γνωρίσουν κάποιοι τα βιβλία, πέρα από τις οθόνες των υπολογιστών, των πινακιδίων- τάμπλετ- και των κινητών.
«Όποιος δεν διαβάζει αρνείται στην ψυχή του ταξίδια και ζωές να ζήσει…», η επιλογή είναι δική μας…
Είχε προγραμματίσει και 55 βιβλιοπαρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά…αναβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού. Οι οποίες θα προγραμματισθούν μόλις ανασάνουμε από τον …ιό αυτό…

Ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Καλπούζου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

https://drive.google.com/open?id=1dlIVK1WD5zmzfZHqr-K4wpwY_qi_hgxa

Λίγα λόγια για το βιβλίο
766 μ.Χ. Η Λυγινή και ο Υάκινθος σύρονται μαζί με πλειάδα στον Ιππόδρομο, διαπομπεύονται και τους παντρεύουν με τη βία.
Κρύβουν και οι δύο επτασφράγιστα μυστικά, τα οποία θα σημαδέψουν τις ζωές τους κι εν πολλοίς θα τις καθορίσουν κατά την οδύσσειά τους.
Ο Ροδανός, αγγελοπρόσωπος, ριψοκίνδυνος, θηρευτής των ηδονών, μια και με φοβερά μυστικά να τον σφιχτοδένουν, είναι συνάμα προσηλωμένος σε ότι θεωρεί χρέος.
Οι πρωταγωνιστές φτάνουν στα άκρα, ερωτεύονται παράφορα, ζουν ανέμελα, δίνονται στη ζωή και τους δίνεται, ταπεινώνονται, συνθλίβονται, ανακάμπτουν, ξαναπέφτουν στον βούρκο, καταρρέουν, αφιερώνονται στον Θεό, ή ΤΟΝ απαρνούνται, γίνονται θύματα της εικόνας τους, ή οδηγούνται στο εράν δια του οράν(σ.σ. άλλο απαρέμφατο του ορώ=βλέπω) της ψυχής!
Τα περισσότερα στις 593 σελίδες του βιβλίου!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ