Εποικοδομητική συνεργασία Χαριτόπουλου – Τσαλικίδηη

Τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο επισκέφτηκε την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 στο γραφείο του στις Σάπες ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκε η πορεία των ανασκαφικών εργασιών στο σπήλαιο “Πολύφημος” Μαρώνειας από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας που είναι φορέας εποπτείας και διαχείρισης του έργου, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχουν υπογράψει το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών και μέσω της οποίας στόχος είναι η ανάδειξη, η προστασία και η βιώσιμη αξιοποίηση του σπηλαίου.

Περαιτέρω συζητήθηκε η πορεία των έργων που εκτελούνται στον Δήμο Μαρωνείας- Σαπών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου, τη διαχείριση των ρεμάτων, τη βελτίωση του οδικού δικτύου και άλλα.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα των λιμανιών τόσο της Μαρώνειας για τη στέγαση του Λιμεναρχείου και άλλων έργων, όσο και του αλιευτικού καταφυγίου Ιμέρου για την απομάκρυνση των φυκιών και την καλύτερη λειτουργία του. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης επισκέφτηκαν το λιμάνι της Μαρώνειας, το Σπήλαιο “Πολύφημος” στη Μαρώνεια και το αλιευτικό καταφύγιο του Ιμέρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος