Επιστολή εργαζόμενων στην Εγνατία οδό προς τοπικούς φορείς για παραχώρηση της σε ιδιώτες

Επιστολή απέστειλαν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό, προς Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Επιμελητήρια  περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία Οδός. Στην επιστολή γίνεται λόγος για την παραχώρηση σε ιδιώτες του μεγαλύτερου  αυτοκινητόδρομου της χώρας, με τους κάθετους άξονες, η οποία κρίνεται ως μη συμφέρουσα για το Δημόσιο.

Ειδικότερα, χαρακτηρίζουν το έργο ως τεράστιας γεωπολιτικής και στρατηγικής σημασίας, που κόστισε στους Έλληνες και σε Ευρωπαίους 7 δις ευρώ και υπογραμμίζουν πως, η παραχώρηση αυτή είναι ενάντια στο Δημόσιο συμφέρον καθώς το έργο είναι πλήρως κατασκευασμένο και λειτουργικό ήδη από το 2010 και αποπληρώνει τμήμα του Δημόσιου Χρέους.

Παρά το χαμηλότερο τίμημα διοδίων από όλους τους άλλους αυτοκινητοδρόμους, παράγει έσοδα τα οποία καλύπτουν πλήρως τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής του, ενώ εξασφαλίζει και υπερβάλλον κεφάλαιο που μπορεί να διατεθεί σε άλλα έργα ή επενδύσεις.

«Αναρωτιόμαστε, σε ένα έργο που έχει ήδη ολοκληρωθεί, ποιο θα ήταν το εύλογο τίμημα παραχώρησης, ώστε να μην θεωρηθεί ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας», αναφέρεται στην επιστολή, ενω προσθέτουν, πως στις 01.04.2021 ανοίχθηκαν οι μόλις δύο προσφορές, από τους 9 αρχικά υποψήφιους.

Για την τεκμηρίωση των απόψεών τους οι εργαζόμενοι  καταθέτουν μελέτη που εκπόνησε ο σύλλογος σε συνεργασία με έγκριτους οικονομολόγους και η οποία αποδεικνύει πως  η παρούσα δημόσια διαχείριση του αυτοκινητόδρομου είναι αυτή που εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος