Επισκέπτες, σπουδαστές κι εργαζόμενοι δηλώνουν «ενθουσιασμένοι» με την Κομοτηνή

Επισκέπτες, σπουδαστές κι εργαζόμενοι από άλλες πόλεις της Ελλάδας δηλώνουν «ενθουσιασμένοι» με την Κομοτηνή. Στέκονται στη «βατότητα», στην «ηρεμία» και στο «φιλόξενο κλίμα», όπως λένε, και σημειώνουν απλά: «Είναι υπέροχα!».

Για παράδειγμα οι νέοι και οι νέες που ήρθαν να δούνε φίλους και φίλες από τη Χίο, το Αγρίνιο και τη Δράμα και μίλησαν σήμερα 16-12-2022 στο www.ertnews.gr έχοντας ήδη γνωρίσει κάποιες «από τις ωραίες «όψεις» της Κομοτηνής, πριν αδράξουν την ευκαιρία και παρέα με τους φίλους τους «δραπετεύσουν» σε κοντινούς προορισμούς γειτονικών χωρών.

Συνολικά καταγράφοντας εντυπώσεις από τις μέχρι τώρα συνεντεύξεις – συζητήσεις που είχε το www.ertnews.gr και σταχυολογώντας τις σημαντικότερες παρατηρήσεις νέων που είτε σπουδάζουν στην πόλη, είτε εργάζονται σε αυτή από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως σήμερα σημείωσε ως πιο συχνές τις εξής: «Περπατιέται εύκολα» δήλωσαν οι περισσότεροι. Στάθηκαν «στη γεμάτη από την παρουσία νέων πόλη». Σημείωσαν «τη δυνατότητα διαφυγής σε κοντινούς προορισμούς, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, χωρίς να χρειαστεί να διανύσει κανείς μεγάλες αποστάσεις» και αξιολόγησαν θετικά την προσπάθεια που γίνεται τόσο για την καθαριότητα της, όσο και για τη «λειτουργία» της.

Στα θετικά επίσης τα φθηνότερα ενοίκια σε σχέση με τις πόλεις τους, παρατηρήση που έγινε από φοιτητές που προέρχονται από την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά και το επίσης οικονομικό φαγητό.

Μίλησαν, όμως, όλο αυτό το διάστημα αρκετοί από τους συνεντευξιαζόμενους και με παράπονο κυρίως: «για τις λιγοστές επιλογές αναψυχής», πρόσθεσαν «την έλλειψη πολλών δρομολογίων από και προς τις Σχολές τους», το υψηλό κόστος των μετακινήσεων, ως απομακρυσμένη περιοχή και ζήτησαν « προγραμματισμό εκδηλώσεων και για τους ίδιους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος