Επίσκεψη Ρ. Δούρου στην Κομοτηνή: Δεν πολιτευόμαστε βάσει των δημοσκοπήσεων

Με αναφορές τόσο στα τοπικά ζητήματα, όσο και στις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή μα κυρίως με δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση της ΝΔ και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό προσωπικά η κα Ρένα Δούρου, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Τομεάρχισσα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία ολοκλήρωσε σήμερα το βράδυ τη διήμερη επίσκεψη της στη Ροδόπη.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ αργά το απόγευμα στην Κομοτηνή τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τις Προγραμματικές του Θέσεις στην κοινωνία μην περιμένοντας την πτώση της Κυβέρνησης στη λογική του «ώριμου φρούτου», αλλά εξαπολύοντας πολυμέτωπο αγώνα την ώρα που η κρίση δοκιμάζει την κοινωνία και τους πολίτες. Όπως υποστήριξε πρόκειται για Προγραμματικές θέσεις «από τους πολίτες για τους πολίτες», που ανταποκρίνονται «στις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας». Τονίζοντας ότι θα πρέπει «και με μια ψήφο» να ανατραπεί η Κυβέρνηση όταν γίνουν οι εκλογές.

Επίσκεψη Ρ. Δούρου στην Κομοτηνή: Δεν πολιτευόμαστε βάσει των δημοσκοπήσεωνΗ κα Δούρου μίλησε για ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του να απλώσουν ένα τεράστιο δίχτυ ασφαλείας για την κοινωνία “που δοκιμάζεται” σε αντίθεση, όπως είπε, “με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που προτεραιότητα έχει το ιδιωτικό συμφέρον έναντι του δημοσίου» κάτι, που, όπως είπε, φαίνεται από τις οικονομικές επιλογές, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της Παιδείας.
Σε ερώτηση που της έγινε για την «εικόνα» του κόμματος στις δημοσκοπήσεις ανέφερε «δεν πολιτευόμαστε βάσει των δημοσκοπήσεων, αλλά των αναγκών της κοινωνίας». Ενώ σε άλλη ερώτηση για τις εσωκομματικές διαδικασίες διαδοχής στο ΚινΑλ κατηγόρησε τον Ανδρέα Λοβέρδο (ένας από τους διεκδικητές της προεδρίας) ότι «φέρνει τεράστια ευθύνη για την Κοινωνική Πολιτική χρεωκοπία της πατρίδας» και σημείωσε ότι αναμένουν (ενν. στο ΣΥΡΙΖΑ) «με πολύ μεγάλη αγωνία αν θα ξαναφιλοξενηθεί η Σοσιαλδημοκρατία στο ΚινΑλ».

Επίσκεψη Ρ. Δούρου στην Κομοτηνή: Δεν πολιτευόμαστε βάσει των δημοσκοπήσεωνΚάνοντας περιοδείες σε όλη τη χώρα η κα Δούρου υποστήριξε ότι το σύνολο των τοπικών κοινωνιών «βρίσκεται σε αναστάτωση» λόγω της τακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειες που η ίδια τις χαρακτήρισε «εργαλείο για μετάβαση σε μια περίοδο Κλιματικής Ουδετερότητας» κι, όμως, όπως είπε, «κατόρθωσαν να διχάσουν τις Τοπικές Κοινωνίες, όπως με το εμβόλιο».
Σε άλλο δε σημείο της τοποθέτησής της σημείωσε ότι στον πυρήνα των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραχώρηση προς την Τ.Α. των δημοσίων χώρων. «Δεν δεσμευόμαστε γενικά και αόριστα. Οι δημόσιοι χώροι πρέπει να αποδοθούν με εμπιστοσύνη στον 1ο και στον 2ο Βαθμό της Τ.Α» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ σε αναφορά της για τη Ροδόπη σημείωσε ότι της δημιουργεί θλίψη το γεγονός ότι η ΠΕ παραμένει αναξιοποίητη από τα παράλια έως τα Θρακικά Όρη.

Δ.Χαρίτου:«Είμαστε ένα ανοικτό Δημοκρατικό Κόμμα δεν είμαστε νεκροταφείο».

Σε τοποθέτησή του ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, που συνόδευσε επί διημέρου μαζί με την γραμματέα της ΝΕ την κα Α. Κουγιουμτζόγλου και άλλα τοπικά στελέχη την κα Δούρου στις επισκέψεις και στις επαφές που είχε- και ερωτηθείς σχετικά με τη λειτουργία της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης- σημείωσε ότι μετά τα αρχικά ανάμεικτα συναισθήματα (προσδοκία,καχυποψία, αμφισβήτηση) και έχοντας ήδη παρέλθει διάστημα 15 μηνών το μόνο που έχουν δει είναι ένα προσχέδιο –όχι σχέδιο- που διευρύνει τις ανησυχίες. «Ένας ατέλειωτος κατάλογος προτάσεων, όχι συνεκτικό σχέδιο» είπε σημειώνοντας ότι και αυτό το προσχέδιο δεν είναι συνδεδεμένο με τα χρηματοδοτικά εργαλεία «δεν παίρνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί ως Θράκη» τόνισε ο βουλευτής της Ροδόπης. («Έχω τεράστια αγωνία ως Ευρωπαία Ελληνίδα πολίτης να οδηγήσει η Διακομματική Επιτροπή κάπου και να μην είναι σαν τις περιβόητες ΕΔΕ στο Ελληνικό Δημόσιο» είχε αναφέρει για το ίδιο θέμα η πρώην περιφερειάρχης Αττικής). Ο κος Χαρίτου σε άλλο σημείο χαρακτήρισε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής «κρυμμένη δυναμική εφεδρεία» συμφωνώντας κι αυτός με την κα Δούρου ότι «θα πρέπει να εμπιστευτούμε την ΤΑ» χαρακτηρίζοντας «πληγή» την ΕΤΑΔ. Ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τοπική… «πολυφωνία» στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «πρέπει να δώσουμε τη μάχη ώστε να γίνουμε Κυβέρνηση…Προσηλωμένοι όλοι μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.Όλοι μαζί με μεγαλύτερη ένταση » για να καταλήξει λέγοντας «είμαστε ένα ανοικτό Δημοκρατικό Κόμμα δεν είμαστε νεκροταφείο».
Ικανοποιημένη από την διήμερη περιοδεία δήλωσε και η Γραμματέας της Ν.Ε., η κα Αγγελική Κουγιουμτζόγλου σημειώνοντας «γυρίσαμε όλο το Νομό, είχαμε συναντήσεις με πολλές οργανώσεις και φορείς, δώσαμε έμφαση στην Τ.Α.» Η Ρένα Δούρου θα συνεχίσει την περιοδεία της σε Ξάνθη και Δράμα. Ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο την περιοχή για επισκεφτεί ο πρώην Υπουργός νυν Βουλευτής Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος