Επιδείνωση καιρού: Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δήμων και Περιφέρειας σε Ροδόπη και Ξάνθη

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δήμων και Περιφέρειας σε Ροδόπη και Ξάνθη, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από την νέα επιδείνωση του καιρού.

Ήδη από νωρίς το πρωί σημειώνονται βροχοπτώσεις, κατά τόπους αυξημένες, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, κανονική, όμως, για την εποχή 3 βαθμούς Κελσίου στο ξεκίνημα της ημέρας.

Αυτό που τονίζεται από όλες τις εμπλεκόμενες αρχές είναι η ανάγκη συμμόρφωσης των πολιτών σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, με την απαγόρευση κυκλοφορίας στις ιρλανδικές διαβάσεις, καθώς όπως και στην περιοχή έχει συμβεί, συχνά αγνοούν την ειδική σήμανση και διέρχονται από ιρλανδικές διαβάσεις θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Όπως είχε γνωστοποιηθεί στην τελευταία συνεδρίαση του ΣΝΟ ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτει επιπλέον δύο νέα οχήματα 4Χ4 που μπορούν να πραγματοποιούν αντλήσεις και χρησιμοποιούνται ήδη, όταν χρειάζεται, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Σε ετοιμότητα και τα εκχιονιστικά μηχανήματα που έχουν αναλάβει τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Βροχές προβλέπει η ΕΜΥ και για το Σαββατοκύριακο στην περιοχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης με τα τηλέφωνα 2531353960, της ΕΛ.ΑΣ στο 100 και του Πυροσβεστικού Σώματος στο 199.
Παρακαλούνται επίσης από τις αρμόδιες αρχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν στις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος