Επί ποδός οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης για την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ»

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης, για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ελπίς».

Βασικά χαρακτηριστικά του φαινομένου -που επηρεάζει από σήμερα την περιοχή μας και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου- είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις, η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και οι, σφοδρής έντασης, άνεμοι.

Ο Δήμος Ξάνθης έχει θέσει σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, με τις Υπηρεσίες του Δήμου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα -δίνοντας, όπως πάντα, προτεραιότητα στη διασφάλιση της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Γίνεται γνωστό ότι για την εξυπηρέτηση και προστασία των πολιτών ο Δήμος διαθέτει την επαρκή ποσότητα σε αλάτι. Επίσης, οι συνδημότες μας μπορούν, να προμηθεύονται τσουβαλάκια αλατιού-εάν αυτό παραστεί ανάγκη- από το Τμήμα Υποδομών της Διεύθυνσης Τ.Υ. του Δήμου (πίσω από την Πυροσβεστική).

Ταυτόχρονα, κατά το συγκεκριμένο διάστημα, διατίθεται θερμαινόμενος χώρος για προσωρινή φιλοξενία ανθρώπων, στο ΚΑΠΗ του Δήμου, που βρίσκεται στην οδό Καπνεργατών 5, ενώ οι κοινωνικές του δομές θα παρέχουν χώρους φιλοξενίας στους άστεγους συμπολίτες μας, σε δωμάτια ξενοδοχείων που έχουν νοικιαστεί για τον σκοπό αυτό.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης συνιστά στους πολίτεςνα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Εξαιτίας του σύνθετου καιρικού φαινομένου, η Πολιτική Προστασία Ξάνθης παρακαλεί τους δημότες:
-Να μη ρίχνουν νερά στο οδόστρωμα ή σε αύλειους χώρους και μπαλκόνια για την αποφυγή ατυχημάτων.
-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
-Να αποφύγουν τις μετακινήσειςκατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων
-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος
-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν:

ΣτοΓραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης: 25410-70421
Στην Αστυνομία: 100
Στο Πυροσβεστικό Σώμα: 199
Στο ΕΚΑΒ: 166
και τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης: 112

Γενικές Οδηγίες Προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος