Επέτειος 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή

Με την τέλεση Επιμνημόσυνης δέησης, στο Ηρώο της Πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής του κ.κ. Παντελεήμονα ξεκίνησαν σήμερα οι επίσημοι εορτασμοί της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή στη «σκιά» της Πανδημίας και της αναβολής των μαθητικών παρελάσεων με απόφαση της Περιφέρειας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊου. Ακολούθησε απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων παρουσία των αρχών.

Κορυφώνονται οι εορτασμοί αύριο Πέμπτη
Οι εορτασμοί για την Επέτειο του «Όχι» κορυφώνονται αύριο. Η Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις οκτώ το πρωί. Θα ακολουθήσει στις 10:30 η Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της Ημέρας από το Βασίλειο Θεοδωρίδη Υποδιευθυντή του 2ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνή. Στις 11:00 θα τελεστεί η Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, στο Ηρώο της Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Μήνυμα του Περιφερειάρχη
«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό» αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο του «ΟΧΙ» ο περιφερειάρχης αν.Μ.Θ. κος Χρήστος Μέτιος. Όπως τονίζει η 28η Οκτωβρίου «αποτελεί παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και την ανεξαρτησίας των εθνών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος