Επαφές Στυλιανίδη για το παλιό Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής

Εκ νέου επαφή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης είχε ο Βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη και πρώην Υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, για την τύχη του ιστορικού κτιρίου του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής.

«Ενημέρωσα τους αρμοδίους για την κατάσταση και μεταφέρω, πως το κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και όχι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ασκούνται πιέσεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί η τεράστια γραφειοκρατία και να περάσει το κτίριο στην δικαιοδοσία του Δήμου Κομοτηναίων, προκειμένου να το εντάξει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες διάσωσης και αξιοποίησης αυτού του εμβληματικού κτιρίου. Εκεί μέσα έγινε η παράδοση της Θράκης στην Ελλάδα», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Στυλιανίδης.

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής

Την ίδια ώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει αίτημα προς το ΤΑΧΔΙΚ για την παραχώρηση προς το Δήμο Κομοτηνής για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 30 ετών του ευρισκόμενου στην Κομοτηνή και επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 32 ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτιρίου, με την ονομασία παλιό «Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής», το οποίο ανήκει στο ΤΑΧΔΙΚ και κρίθηκε ως διατηρητέο με την υπ’ Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού.

*Εξαίρεση η Λαϊκή Συσπείρωση και τον Γιάννη Λεβέντη που ψήφισε ΛΕΥΚΟ για το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος