Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: Η ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών κατακτιούνται

“Η ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών, σε έναν κόσμο με τεράστιες κοινωνικοοικονομικές αντιθέσεις και ανισότητες, δεν χαρίζονται αλλά κατακτιούνται με σκληρούς μαζικούς αγώνες”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Με αφορμή αυτή την επέτειο η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί όλες τις συναδέλφισσες πυροσβέστριες να: “Αφουγκραστούν τον απόηχο των ιστορικών γεγονότων που χαρακτηρίζουν την ημέρα αυτή και την αντανάκλαση που είχαν στην διαμόρφωση για την σημερινή κοινωνική θέση της γυναίκας”.

Και να “συμβάλουν με την καθολική τους συμμετοχή στο συνδικαλιστικό κίνημα του εργασιακού μας χώρου, στην ανασύνταξη και ανάπτυξη του αγωνιστικού διεκδικητικού συνδικαλισμού, που είναι απαραίτητος όσο ποτέ άλλοτε, τώρα που δεχόμαστε καθημερινά πολύπλευρα κτυπήματα στα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “Τώρα που αμφισβητείται ευθέως μέσα από την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, το δικαίωμα τους για να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και έναν αξιοπρεπή οικογενειακό προγραμματισμό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος