Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ αν.Μ.Θ.: Οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που κινδυνεύει

“Η σημερινή ημέρα τιμής έρχεται να μας υπενθυμίσει τους αγώνες και τις θυσίες που κατέβαλαν διαχρονικά οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, για να κατακτήσουν ίσα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα με τους άνδρες. Δυστυχώς, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για τη θεσμική εδραίωση αυτής της ισότητας, περίοδοι κοινωνικών, οικονομικών, αλλά και υγειονομικών όπως τον τελευταίο χρόνο, κρίσεων, εντείνουν τις ανισότητες και τις διακρίσεις, με θύματα τις γυναίκες.” αναφέρει σε μήνυμά της η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας αν.Μ.Θ. με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι: “Ως αστυνομικοί, αλλά κυρίως ως άνθρωποι, οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που κινδυνεύει, εργαζόμενοι με ζήλο για την πρόληψη και την καταστολή κάθε μορφής κακοποίησης και εκμετάλλευσής της. Σε αυτό τον αγώνα σπουδαίο ρόλο παίζουν οι γυναίκες συναδέλφισσες που από την πρώτη γραμμή έρχονται σε επαφή με τα θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους.”

Και η ανακοίνωση της Ένωσης καταλήγει: “Ως Ένωση θέλουμε να εκφράσουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας προς όλες τις γυναίκες και κυρίως στις συναδέλφισσές μας, για την προσφορά τους σε μία σύγχρονη, δημοκρατική και κοινωνικά ευαίσθητη Αστυνομία. ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος