Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ αν.Μ.Θ.: Ναι στο εμβόλιο, όχι όμως στην υποχρεωτικότητα του

Με αφορμή τη φημολογούμενη επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας,η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας αν.Μ.Θ. αναφέρει σε ανακοίνωσή της « Ο εμβολιασμός τούτη τη περίοδο αποτελεί το κύριο προληπτικό όπλο που διαθέτει η Επιστήμη κατά της πανδημίας».

Παράλληλα, σημειώνει ότι ι η πλειοψηφία των μελών της έχει ήδη πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό,ωστόσο, όπως τονίζει «γίνεται σεβαστή και η βούληση των υπολοίπων, που για προσωπικούς διαφορετικούς λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Όπως σημειώνει η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας αν.Μ.Θ. «ο διαχωρισμός των αστυνομικών, από την Υπηρεσία τους, σε εμβολιασμένους και μη, για την διάκριση στο καθήκον εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών, (πράγμα που παρατηρήθηκε τελευταία), δεν εξυπηρετεί λειτουργικά και θα οδηγήσει σε σοβαρές υπηρεσιακές δυσαρέσκειες και περαιτέρω διχασμό εντός του Σώματος».
Η θέση της Ένωσης είναι:
α) Ναι στο εμβόλιο, όχι όμως στην υποχρεωτικότητα του,
β) Όχι στα τιμωρητικά μέτρα όπως αυτά της αναστολής εργασίας (που ξεκίνησαν σε άλλους κλάδους), γιατί δεν περισσεύει κανείς,
γ) Ενίσχυση της προσπάθειας για επιστημονική ενημέρωση αναφορικά με τα οφέλη του εμβολιασμού και τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊο,
δ) Μη διαχωρισμός των αστυνομικών σε κατηγορίες με αποκλειστικό κριτήριο τον εμβολιασμό τους,
ε) Απαλλαγή από την καταβολή δαπάνης διενέργειας διαγνωστικών τεστ στην οποία υποβάλλονται οι μη εμβολιασμένοι αστυνομικοί, προκειμένου να εκτελέσουν διατεταγμένη υπηρεσία.

Διαβάστε εδώ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΘΕΣΗ Ε.Α.Α.Μ.Θ. ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ(19-9-2021)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος