Ένας Κομοτηναίος, λάτρης της Πληροφορικής, πρωτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

O Φουρκάν, μαθητής σε ΓΕΛ της Κομοτηνής φέτος πέρασε στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Επέλεξε την ενασχόληση με την Τεχνολογία γιατί «είναι μια δουλειά που έχει μέλλον», όπως λέει και είναι κάτι που τον συντροφεύει από τα παιδικά του χρόνια ακόμη.

Το φετινό καλοκαίρι, όμως, γύρισε την πλάτη στον Υπολογιστή και κοίταξε να απολαύσει λίγες μέρες ξεγνοιασιάς με φίλους. Πολύ σύντομα θα τους αποχαιρετήσει ξεκινώντας την φοιτητική του ζωή.
Ψάχνοντας μέσω του διαδικτύου για σπίτι παρατηρεί κι εκείνος ότι όλοι οι νέοι είναι στραμμένοι στο κινητό τους. «Με την πανδημία οι δουλειές που φαίνεται να άντεξαν είναι αυτές που έχουν σχέση με την τεχνολογία, το διαδίκτυο» παρατηρεί ο Φουρκάν.

Όσον αφορά στην επιλογή του να συνεχίσει τις σπουδές του σε ένα Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης σημειώνει: «Είναι ωραία πόλη, έχω φίλους εκεί, δεν θέλω να πάω πολύ μακριά, το πολύ μέχρι την Κοζάνη έλεγα, θέλω να είμαι κοντά στην οικογένεια και τους φίλους μου »
Αναφερόμενος στους συνομηλίκους του που δεν τα κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σημειώνει ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος να πορευτεί κανείς στη ζωή, όπως υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία. «Το καλοκαίρι εργάστηκα θέλοντας να αποκομίσω εμπειρίες. Οι γονείς μου δεν ήθελαν, αλλά το έκανα για να δω πώς είναι» και προσθέτει «κανείς δεν ξέρει τι θα του φέρει το μέλλον, θέλω να είμαι έτοιμος για όλα»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος