Έναρξη της σχολικής χρονιάς με κενά βλέπει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης

Με παράπονα από την πλευρά των εκπαιδευτικών της Ροδόπης, επισημάνσεις και αιτήματα θα ξεκινήσει και φέτος η νέα σχολική χρονιά.

«Δυστυχώς καμιά χρονιά δεν ξεκινάει χωρίς παράπονα και πολύ θα ευχόμασταν κι εμείς να ξεκινήσει μια χρονιά και να είναι όλα λυμένα, να μην έχουμε να σκεφτούμε για τίποτα  άλλο παρά μόνο για το πώς θα κάνουμε μάθημα στα παιδιά», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ροδόπης, «Οι τρεις Ιεράρχες», Στέφανος Μακρυγιάννης, σημειώνοντας πως υπάρχει μια χρόνια υποστελέχωση των δομών της Εκπαίδευσης, «η οποία», όπως είπε, «φέτος στην συγκυρία του δεύτερου κύματος της πανδημίας έτσι όπως φαίνεται να εξελίσσεται είναι ακόμη εντονότερη.»

Σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή εδώ και δέκα χρόνια, κι αυτό όπως εξήγησε συσσωρεύει τα κενά γιατί κάθε χρόνο είναι και περισσότερα. «Ο κόσμος συνταξιοδοτείται και δεν αντικαθίσταται με μόνιμο προσωπικό. Ακόμη και η ίδια η διεύθυνση εκπαίδευσης στη Ροδόπη παραδέχεται ότι φέτος έχουμε 179 κενά εκπαιδευτικών εμείς κρίνοντας με κάποια άλλα κριτήρια λέμε ότι είναι περισσότερα. Αλλά, ας δεχθούμε ότι αυτός ο αριθμός είναι ο ελάχιστος, δηλαδή τα 179 κενά. Αντίστοιχες εικόνες έχουν δώσει οι διευθύνσεις σε όλη την χώρα. Υπάρχουν λοιπόν χιλιάδες κενά και βγαίνει το Υπουργείο Παιδείας και λέει ότι δεν θα τα καλύψουμε όλα, θα καλύψουμε το 70 έως 80% αυτών των κενών. Και μάλιστα όχι όλα μαζί, αλλά σε διαφορετικές φάσεις, όχι όλα από την πρώτη μέρα. Με αποτέλεσμα να μείνουν μαθητές χωρίς τους εκπαιδευτικούς που έχουν ανάγκη.»

Έναρξη της σχολικής χρονιάς με κενά βλέπει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης
Ο Στέφανος Μακρυγιάννης

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου, δεν θα γίνει πρόσληψη για τις παράλληλες στηρίξεις, γι αυτό και  40 τα κενά στη Ροδόπη. «Δηλώνει το Υπουργείο ότι δεν θα καλύψει καθόλου σε πρώτη φάση τα τμήματα ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας. Αυτά είναι κρίσιμα τμήματα υποβοήθησης της ελληνομάθειας. Σε μια περιοχή που έχει ένα σημαντικό ποσοστό πληθυσμού, που δεν έχει τα ελληνικά ως μητρική γλώσσα και θα πρέπει να τα μάθει στο σχολείο, η κάλυψη αυτών των κενών είναι τελείως ουσιώδης», τόνισε ο κ. Μακρυγιάννης.
Μάλιστα αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του κορονοϊού στάθηκε στη  μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, λύση που επιλέχθηκε από άλλα κράτη όπως είπε: «Η γειτονική μας Ιταλία προσλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς παραπάνω. Διπλασιάζει τα τμήματα της, παρήγγειλε τρία εκατομμύρια μονά θρανία επιλέγοντας την κοινωνική αποστασιοποίηση μέσα στην τάξη. Η Ελληνική Κυβέρνηση από τον Ιούνιο είπε ότι αυξάνει αντί να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. 25 άτομα ανά τάξη με τέτοια πυκνότητα η μάσκα δεν θα μπορεί να βοηθήσει το λένε ήδη  οι ειδικοί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος