Εναλλακτικός Τουρισμός στο Πόρτο Λάγος

Κοντά στην 4η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας το Πόρτο Λάγος, στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι που γνωρίζει να αγκαλιάζει τον επισκέπτη. Εκεί, ο Ανάργυρος Προμοίρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε. Στο Πόρτο Λάγος δημιούργησε και την οικογένειά του. Πολύτεκνος πατέρας τεσσάρων παιδιών, μαζί με τη γυναίκα του Κατερίνα ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό. Έχουν δημιουργήσει τις δικές τους υποδομές και καλωσορίζουν χρόνο και χρόνο ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Εναλλακτικός Τουρισμός στο Πόρτο Λάγος«Έχω δημιουργήσει μια αυλή, σαν να πρόκειται για τον κήπο του σπιτιού μου, αλλά ταυτόχρονα ανοιχτή σε κάθε έναν που θα θέλει να περάσει μόνος ή με την παρέα του κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» μιλώντας για το όνειρό του. Όνειρο, να δει και τα παιδιά του να μένουν στον τόπο συμβάλλοντας στην αναβάθμισή του. Ο ίδιος με τη σύζυγό του λειτουργεί ήδη 10 ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένες κατοικίες για οικογένειες και παιδιά.

Εναλλακτικός Τουρισμός στο Πόρτο Λάγος
Ο κος Αργύρης Προμοίρας

Παράλληλα, διοργανώνει προγράμματα επίσκεψης και γνωριμίας της περιοχής με πελάτες Βούλγαρους, Ρουμάνους, αλλά και Έλληνες επισκέπτες από την Αθήνα. «Η οργάνωση προγράμματος για επισκέψεις σε όλη την περιοχή της Θράκης, από το Δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου, μέχρι τη Λίμνη Βιστωνίδα, τη Μαρώνεια, τα Άβδηρα γίνεται με αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο και τους επισκέπτες. Προγραμματίζω πού θα φάνε, τι θα πιούνε, τι θα δούνε. Αν θέλουν ας το αλλάξουν, αλλά ένα πρώτο πρόγραμμα το έχουν στα χέρια τους. Έχουν ξεκινήσει κι έρχονται και Έλληνες, ενώ στην αρχή δούλευα με Βούλγαρους και Ρουμάνους» δήλωσε ο κος Προμοίρας.

Εναλλακτικός Τουρισμός στο Πόρτο ΛάγοςΦέτος καταγράφει κι εκείνος γενικά μια μειωμένη κίνηση, αλλά στο οικογενειακό του κατάλυμα δηλώνει ευχαριστημένος με τις κρατήσεις. «Βέβαια είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και αγώνα χρόνων για να φτάσουμε εδώ. Μετρά η γνωριμία, η επαφή, η φιλική σχέση» δηλώνει και εξηγεί ότι: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, ώστε, όταν θα έρχεται κάποιος να περνά τόσο ωραία που να θέλει να ξανάρθει. Η αγάπη για τον τόπο μας μας οδηγεί».
Σύμφωνα με τον δραστήριο επαγγελματία προβλήματα μικρά πάντα υπάρχουν. «Φέτος έγινε δουλειά στην παραλία από τον Δήμο. Επίσης, είναι πολύ θετικό ότι η καταπολέμηση των κουνουπιών ξεκίνησε νωρίς» σημειώνει και αποκαλύπτει έναν επιπλέον στόχο του: «Τουρισμός με βάση την ελαιοπαραγωγή και την αμπέλο-καλλιέργεια. Εναλλακτικός τουρισμός σε σχέση με δράσεις που έχουν σχέση με την παραγωγή». Όπως λέει ο κος Προμοίρας ο τόπος, η Θράκη έχει πολλά να δείξει, που έχουν σχέση με την καλλιέργεια, την παραγωγή και τη μεταποίηση.
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος