Ένα καλοκαίρι που συνεχίζεται στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης

«Πώς πέρασε το καλοκαίρι;» «Ούτε που το κατάλαβαν», απαντούν κι αδυνατούν να πιστέψουν ότι θα πρέπει σιγά – σιγά να γυρίσουν στην γνώριμη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους, που άφησαν πίσω σε διαμερίσματα της πόλης και σε δουλειές γραφείου, καταστημάτων κι επιχειρήσεων. Το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είχε γνώριμο χρώμα από τα «προσεχώς» που θα ακολουθήσουν.

Ένα καλοκαίρι που συνεχίζεται στην παραλιακή ζώνη της ΡοδόπηςΛιγότερη κίνηση στα αναψυκτήρια της παραλιακή ζώνης. Λιγότεροι και οι λουόμενοι στους ελεύθερους χώρους των παραλιών σε σχέση με πριν μερικές μέρες. Οι ντόπιοι παραθεριστές, ιδιοκτήτες κατοικιών στους παραθαλάσσιους οικισμούς ή διαμένοντες στα camping της περιοχής, φεύγουν στις πόλεις για τις δουλειές τους, αλλά και επιστρέφουν με την πρώτη ευκαιρία, προσδοκώντας ότι οι καλές καιρικές συνθήκες θα παρατείνουν την (άτυπη έστω) καλοκαιρινή ανάπαυλα τους.

Το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί και τη λήξη μιας περιόδου που έχει θετικό πρόσημο για τους επαγγελματίες του τουρισμού. «Σίγουρα καλύτερα από πέρσι», τονίζουν και σπεύδουν να σημειώσουν πως ήταν ουσιαστική για μια ακόμη φορά η στήριξη των Ροδοπιτών και των κατοίκων από διπλανές Π.Ε. κατά κύριο λόγο από την Ξάνθη και δευτερευόντως από τον Έβρο.
«Είναι πάντα οι ντόπιοι που μας στηρίζουν και μετά η σημαντική βοήθεια που παίρνουμε από τους βαλκάνιους γείτονες», αναφέρουν.
Όσον αφορά στην κινητικότητα που σημειώθηκε τους τρεις μήνες του καλοκαιριού; «Με εξαίρεση τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του Αυγούστου υψηλότερη από ότι τα τελευταία δύο χρόνια», απαντούν ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις και κάνουν λόγο για «ταμείο θετικό» βλέποντας με ικανοποίηση τις κρατήσεις να συνεχίζονται και για τον Σεπτέμβριο, ομοίως και η ζήτηση για δωμάτια και καταλύματα στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος