Έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας, Γιώργο Βούτσινο, είχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, στην Κομοτηνή.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο νέος νόμος για την επαγγελματική εκπαίδευση και η στενότερη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, Κωνσταντίνα Πισλή, ο συνεργάτης του, Αδαμάντιος Κυρίμης και η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας, Ζωή Κοσμίδου.
Έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια ΑΜ-ΘΑμέσως μετά ο κ. Βούτσινος, είχε συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνο Μπαντίκο, τη διευθύντρια δευτεροβάθμιας, Μαίρη Κοσμίδου, τους διευθυντές των ΕΠΑΛ και το ΕΕΚ, την υπεύθυνη Μαίρη Δαργινίδου και Νεκτάριο Δαπέργολα.
Στόχος είναι μέσω του νέου νόμου να επιχειρηθεί η σύνδεση της Τεχνικής Εκπαίδευσης με τις τοπικές επιχειρήσεις για την εξασφάλιση επαγγελματικής προοπτικής στους μαθητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος