Ελπιδοφόρα τα στοιχεία για τον τουρισμό στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Θανάση Τσιώνη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η Θάσος έχει φτάσει στο 80% πληρότητα, σε σχέση με το 2019, ενώ η Σαμοθράκη έχει φτάσει το 90% πληρότητα στα Ξενοδοχεία και στα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια.
Παρουσιάστηκαν τουρίστες από Πολωνία, Λιθουανία, Ισραήλ. Μένει να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες καθώς όσο ανεβαίνουν οι νέες μολύνσεις, αλλάζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και η θέση στην κατάταξη του χάρτη, από κίτρινο σε πορτοκαλί και κόκκινο.
Τα πράγματα τις τελευταίες μέρες κινούνται καλύτερα, με τους Βαλκάνιους τουρίστες να δίνουν το παρών τους και ένα πιο έντονο στίγμα το τελευταίο τετραήμερο.

Όπως είπε ο κ. Τσιώνης στόχος και του φετινού καλοκαιριού είναι η υγιειονομική ασφάλεια και ευτυχώς σε αυτό η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη κινείται σε καλά επίπεδα μέχρι στιγμής, με χαμηλά ποσοστά νέων μολύνσεων, αλλά και με ετοιμότητα αν αυτό χρειασθεί με δωμάτια καραντίνας σε Ξενοδοχεία.

Επανέλαβε πως το στοίχημα της Περιφέρειας είναι ο 12μηνος τουρισμός και όχι μόνο το καλοκαίρι, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε Βουνά, λίμνες, ποτάμια, ορεινές περιοχές! Από του χρόνου θα υπάρχει ως εφαρμογή στο κινητό όλες οι πολιτιστικές διαδρομές σε ψηφιακή μορφή καθώς και τα σημεία γαστρονομίας, όπως αποκάλυψε ο κ. Τσιώνης.

Για δε το κομμάτι της Γαστρονομίας υπογράμμισε πως έχει ξεκινήσει συνεργασίες με τους Δήμους της Περιφέρειας.

Οι ταξιδιώτες του πλοίου θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, η την βεβαίωση νόσησης, ή αρνητικό μοριακό έλεγχο-PCR- 72 ωρών, ή αρνητικό τον έλεγχο ανίχνευσης αντιγόνου-ράπιντ τεστ-.
Επι πλέον για την επιστροφή θα πρέπει να έχουν αρνητικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.
«Για φέτος κάνω μια πρόταση στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Γνωρίστε τις ομορφιές του τόπο που κατοικείτε. Αν δεν γνωρίσουμε τον τόπο μας, πως θα τον συστήσουμε να τον αγαπήσουν κι άλλοι;», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσιώνης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ