ΕΛ.ΑΣ.: Διαδικτυακή εκδήλωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Διαδικτυακή εκδήλωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2020 με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Γονείς και παιδιά μπορούν να την παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση (livestream) μέσω YouTube ή ειδικού banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κεντρικός άξονας της θεματικής εκδήλωσης είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να παραμείνουν ασφαλή στο διαδικτυακό κόσμο. Οι γονείς, ακόμα και οι παππούδες των παιδιών, που δεν είναι μυημένοι στην τεχνολογία, μπορούν να τα βοηθήσουν να γίνουν ψηφιακοί πολίτες τους μέλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό θα αναλυθούν τυχόν επισφαλείς διαδικτυακές συμπεριφορές, αλλά και χρήσιμες συμβουλές που θα προσφέρουν στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να συμπεριφέρονται υπεύθυνα στο διαδίκτυο και με σεβασμό στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η παρουσίαση του παραμυθιού με τίτλο: «Ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο», το οποίο συνέγραψε η κα Κάρμεν Ρουγγέρη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποδίδοντας με εύσχημο και βιωματικό τρόπο τα περιστατικά, που χειρίζεται καθημερινά η Υπηρεσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος