Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία από τους Μητροπολίτες της Θράκης και τους Μουφτήδες

Έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που θα κατευθυνθεί στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, απευθύνουν οι  4 Μητροπόλεις της Θράκης, με κοινή ανακοίνωσή τους στην οποία αναφέρουν, πως ζητούν την αρωγή όσων Χριστιανών μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και  εμφιαλωμένων νερών, τα οποία θα σταλούν στις πληγείσες περιοχές για την ανακούφιση των αναγκών των πληγέντων συνανθρώπων μας από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία». 

Η συγκέντρωση των υλικών  θα πραγματοποιείται καθημερινά  έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στα Γραφεία των Ιερών Μητροπόλεών, στο Διδυμότειχο, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή. 

Για την Ιερά Μητρόπολή Μαρωνείας και Κομοτηνής, τα είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Κομοτηνής από ώρα 9:00 έως 12:00 και 16:00 έως 18:00, έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Μουφτεία

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι τρεις Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες της Θράκης,  για τους σεισμοπαθείς σε Συρία και Τουρκία, οι οποίοι και αυτοί προσανατολίζονται, όπως αναφέρουν, για συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, αφιερώθηκε στους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία και αποφασίσθηκε ομόφωνα  να  αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στις δύο χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος