Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα τελέσει σήμερα Πέμπτη στις επτά το απόγευμα στον Αδριάντα του Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, του Τραπεζουντίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων. Το μνημείο βρίσκεται έναντι του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας
Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνής στις 22 Μαΐου την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη αν.Μ.Θ. κου Χρήστου Μέτιου . Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 08:00 θα πραγματοποιηθεί η ε π ί σ η μ η έ π α ρ σ η τ η ς σ η μ α ί α ς στο χώρο του Ηρώου της πόλης, στις 10:00 Ε π ι μ ν η μ ό σ υ ν η Δ έ η σ η σ τ ο ν Ι ε ρ ό Κ α θ ε δ ρ ι κ ό Ν α ό Ε υ α γ γ ε λ ι σ μ ο ύ τ η ς Θ ε ο τ ό κ ο υ , όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ομιλία από τον Αγαθάγγελο Κιουρτζίδη, ιστορικό. Στις 10:30 κ α τ ά θ ε σ η σ τ ε φ ά ν ω ν στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου.

Τραγούδια και σκοποί του Πόντου
Τραγούδια και σκοποί του Πόντου θα παρουσιαστούν σήμερα Πέμπτη 19-5-22 στις οκτώ το βράδυ, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου Κομοτηνής. Πρόκειται για εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους ποντιακούς συλλόγους της Κομοτηνής σε συνεργασία με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.κ. Παυριανίδου και Αποστολίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος