Εγνατία: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στον κόμβο Βαφέϊκων Ιάσμου μέχρι τον Δυτικό Κόμβο της Κομοτηνής

 Δεν επιτρέπεται από χθες το μεσημέρι η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από τον Ανισόπεδο κόμβο Βαφέϊκων, Ιάσμου και μέχρι τον Δυτικό Κόμβο της Κομοτηνής.

Η απόφαση ελήφθη από τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Δ/ντη Ξάνθης και τον Αστυνομικό Δ/ντη Ροδόπης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (θυελλώδεις άνεμοι), με σκοπό τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων καθώς και την περιορισμό  τροχαίων ατυχημάτων.

Τα περιοριστικά μέτρα θα  ισχύσουν μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Ξάνθης – Πόρτο Λάγους- Κομοτηνής.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο οδικό δίκτυο στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης:

Στη δημοτική οδό Άνω Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού Χωριού , από το 2οχλμ. έως το Δασικό Χωριό, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, στην ιρλανδική διάβαση Μωσαϊκού.

Στο μεταξύ αναφέρονται πτώσεις δέντρων και φωτιές σε καμινάδες που προκάλεσαν οι σφοδροί άνεμοι των 9 μποφόρ, που πνέουν από χθες στην Κομοτηνή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος