Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης: Πανσέληνος Αυγούστου με ξενάγηση και θεατρικό δρώμενο

«Εἰς τό φῶς τῆς σελήνης τό μελιχρόν, τό περιαργυροῦν ὅλην τήν ἄπειρον ὀθόνην τοῦ γαληνιῶντος πελάγους, καί κάμνον νά χορεύουν φωσφορίζοντα τά κύματα» έγραφε ο Παπαδιαμάντης στο έργο του  “Όνειρο στο κύμα”. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης προσφέρει δύο επιλογές για τον εορτασμό της Πανσελήνου, την Κυριακή στις 22 Αυγούστου 2021.

Από τις 19.00 μέχρι τις 24.00 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων. Τα τείχη με τους πύργους, οι δρόμοι και τα κτίρια της αρχαίας πολιτείας σας περιμένουν να τα περιδιαβείτε στο φως του φεγγαριού.

Στις 19.30 στην παραλία της Άσπρης Άμμου στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο. Πρόκειται για την παρουσίαση του έργου «Ο νεκρός Ταξιδιώτης» του Παπαδιαμάντη από τον ηθοποιό Φιλοποίμενα Ανδρεάδη. Η ώρα προσέλευσης είναι 19:00, και ο προβλεπόμενος χρόνος της συνολικής παραμονής στον χώρο θα είναι περίπου τρεις ώρες – ενώ ο αναμενόμενος αριθμός συμμετεχόντων 50 άτομα. Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα για την αποφυγή της νόσου COVID-19: αποστάσεις και χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα είναι μόνο καθήμενοι.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 25410-51003 και 25410-52041, στις ώρες 7:00 – 15:00. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά
προτεραιότητας.
Είσοδος ελεύθερη.
Δείτε εδώ: Πρόσκληση (1)
Δείτε εδώ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (10)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος