Ε. Στυλιανίδης: Το φράγμα του Ιάσμου αποτελεί σημαντικό έργο και απαίτηση της περιοχής

«Το φράγμα του Ιάσμου που αποτελεί σημαντικό έργο και απαίτηση της περιοχής βρίσκεται σε καλό δρόμο» δήλωσε χθες στην Κομοτηνή ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια υποδοχής του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σπήλιου Λιβανού.

«Είναι στο χέρι μας» είπε «γρήγορα να ολοκληρώσουμε τη συμπλήρωση της περιβαλλοντικής μελέτης για να προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα, να το εντάξουμε» για να προσθέσει πως «Είναι κοινή προσπάθεια αυτό» υποσχόμενος « θα το παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη» .

Μιλώντας για την από κοινού επίσκεψη με τον Υπουργό στην ΕΛΓΟ Δήμητρα αποκάλυψε ότι αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες δομές, αφού πρώτα αποκατασταθεί το κτίριο και ανακαινιστεί. “Θα προσφέρουν υπηρεσίες Τεχνογνωσίας και Έρευνας στον Πρωτογενή Τομέα” είπε ο Βουλευτής της Ροδόπης.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απώλεια εισοδήματος που είχαν οι αλιείς της περιοχής λόγω του πλαγκτόν, όπως επίσης και στην ανάγκη στήριξης τόσο των κτηνοτρόφων, όσο και των δενδρο-καλλιεργητών σημειώνοντας πως από την κατανομή των ιστορικών δικαιωμάτων έχουν αδικηθεί.

Μάλιστα καλωσόρισε τον Υπουργό εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η παρουσία του στην περιοχή φανερώνει η απόφαση τόσο του ίδιου όσο και του Πρωθυπουργού(τον οποίο ευχαρίστησε): «Να ακούτε περισσότερο και να υλοποιείτε αυτό που η αγροτική μας βάση επιθυμεί».
Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ