Ε. Στυλιανίδης: Στην Κομοτηνή το νομικό σκέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη ΑΜ-Θ, Πασχάλη Συριτούδη, είχε ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, για την καλύτερη οργάνωση σε επίπεδο υψίστης ασφαλείας, της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κομοτηνή, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οι δια ζώσης, μια και λόγω κορονοϊού γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων. Οπότε…κορονοϊού επιτρέποντος, η Κομοτηνή θα φιλοξενήσει ένα γεγονός μεγάλου βεληνεκούς που δύσκολα σε άλλη περιφερειακή πόλη να γίνει στο μέλλον, φιλοξενώντας κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους από 47 Εθνικά Κοινοβούλια!

Την διοργάνωση έχει αναλάβει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μέσα στον Ιούλη, κλιμάκιο βουλευτών θα βρεθεί στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη η συνεδρίαση είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Η Επιτροπή των πολιτικών υποθέσεων θα συνεδριάσει στα Χανιά της Κρήτης, ενώ η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων στην Κομοτηνή, διασυνδέοντας όχι μόνο την Νομική-την τρίτη της Χώρας-, αλλά πολύ περισσότερο αναδεικνύοντας σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, το μοντέλο της Θράκης ως μια ανοικτή Δημοκρατική Κοινωνία, από ανθρώπους με διαφορετικό θρήσκευμα.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη η ατζέντα των θεμάτων αφορά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, με έμφαση στη σύνδεση και ανάδειξη ποιοτικών και σύγχρονων Δημοκρατιών.
Εξ άλλου απαντώντας και σε άλλες ερωτήσεις ο κ. Στυλιανίδης, ζήτησε από τους επιχειρηματίες να τον εμπιστευθούν καθώς γίνονται έντονες διεργασίες για την απόδοση του 12%, της επιδότησης του κόστους εργασίας του ΟΑΕΔ. «Σύντομα θα έχουμε νεότερα» υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.
Παράλληλα ανέφερε την σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης.
Αναφέρθηκε και στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στον Πρωτογενή τομέα, για τον οποίο υπάρχουν προτάσεις για την ανάπτυξη του Αγρο-διατροφικού τομέα με παραγωγή προϊόντων και κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας.
Παρακολουθεί όπως είπε το θέμα του φράγματος Κομψάτου, την διάσωση του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής και…αποκάλυψε πως είναι στις σκέψεις του η διεξαγωγή ενός αναπτυξιακού συνεδρίου για την Θράκη.

Η συνέντευξη του κ. Στυλιανίδη στην ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος