Ε. Στυλιανίδης: Πρόταση να διοργανωθεί ανάλογο φόρουμ με αυτό των Δελφών στη Θράκη

Ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος συμμετείχε στο  7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, πρότεινε να δρομολογηθεί ένα ανάλογο φόρουμ και στην Θράκη, με τους διοργανωτές να το αντιμετωπίζουν με πολύ θετικό πνεύμα.
Πιο συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γιάννης Ντάφος και ο Χριστόδουλος Τοψίδης συμμετείχαν στη συζήτηση με θέμα «Thrace: Towards A New Investment Era»-Θράκη προς μια νέα περιοχή για επενδύσεις. Η επόμενη μέρα της Θράκης και η ανάδειξη της περιοχής σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, σε ελκυστικό επενδυτικό και τουριστικό προορισμό αλλά και σε εγγυητή ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη, ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσίασε το όραμα του για τη Θράκη αποκαλώντας την περιοχή United States of Thrace. «Στόχος μας είναι η μετεξέλιξη της Θράκης σε πρότυπο οικολογικής ανάπτυξης, διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, προβάλλοντας στην ανθρωπότητα το Αρμονικό μοντέλο συμβίωσης διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών. Επίσης, σε εγγυητή ενεργειακής ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη», όπως δήλωσε.

Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο κ. Στυλιανίδης ανέλυσε το σκεπτικό του σε 5 άξονες:
-Αποπεράτωση των έργων που θα κάνουν πραγματικότητα τις Συνδυασμένες Μεταφορές-Λιμάνια, Αεροδρόμια,, κάθετοι άξονες, Σιδηροδρομική Εγνατία και σύνδεση με τις ΒΙΠΕ
-Συνδυασμός Πρωτογενούς Τομέα και Μεταποίησης. Να γίνει ενθάρρυνση των Αγροτών μέσω των συνδεδεμένων ενισχύσεων να στραφούμε και σε άλλες καλλιέργειες, μαλακού σίτου, ηλίανθου, αραβόσιτου.
-Υποθαλασσίως η Ελλάδα να αποτελέσει έναν εναλλακτικό δρόμο για την ενεργειακή ασφάλεια, από διάφορες πηγές. Ούτε η Ρωσία να είναι μονοπώλιο της προμηθεύτριας χώρας, ούτε η Τουρκία να μονοπωλεί στο θέμα της διέλευσης και μεταφοράς της ενέργειας.
-Η Θράκη να αποτελέσει το Διεθνές Εκπαιδευτικό κέντρο με ναυαρχίδα το ΔΠΘ.
-Ανάδειξη της Ιστορίας, της Φύσης και του Πολιτισμού της περιοχής της Θράκης.
Ο κ. Στυλιανίδης παραδέχθηκε πως άμεσα θα πρέπει να περάσουμε στην ενσάρκωση όλων αυτών, καθώς έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις. Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες από την Αυτοδιοίκηση και την Κυβέρνηση. Πολλά από αυτά έχουν δρομολογηθεί και προχωρούν. Ωστόσο, αυτό που τώρα δρομολογήθηκε και θα πάρει χρόνο τουλάχιστον 6-7 χρόνια είναι η Σιδηροδρομική Εγνατία και η σύνδεση με τις ΒΙΠΕ.

Για το θέμα του Εφετείου της Κομοτηνής, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για υποβάθμιση και κατάργηση, αντίθετα σύμφωνα με συνάντηση που είχε ο κ. Στυλιανίδης με τον κ. Τσιάρα, στην Κομοτηνή θα πνεύσουν άνεμοι αναβάθμισης και ενίσχυσης.

Τέλος για το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο που δίνει μάχη με το χρόνο και την αδιαφορία τόσα χρόνια της γραφειοκρατίας και των κυβερνήσεων, ο κ. Στυλιανίδης, συνδράμει στο να αποδοθεί στο Δήμο Κομοτηναίων, ο οποίος και θα αναλάβει μέσω προγραμμάτων ευρωπαϊκών πρώτον τη μη κατάρρευσή του και την ανακαίνισή του. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο, τεράστιας συμβολικής σημασίας καθώς εκεί έλαβε χώρα στις 14 Μαΐου 1920 η παράδοση της πόλης στην Ελληνική Διοίκηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος