Ε. Στυλιανίδης: Προεγκρίθηκε η ψηφιοποίηση και ανάδειξη των Μουσείων Καραθεοδωρή και Ξυλαγανής

Ήταν το καλοκαίρι του 2020, όταν ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης,  ενθάρρυνε τους Δήμους Μαρώνειας Σαππών και Κομοτηνής να υποβάλουν προτάσεις για την ψηφιοποίηση και ανάδειξη των Μουσείων Καραθεοδωρή και Ξυλαγανής.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προγράμματα αυτά απαιτούσαν πολύ υψηλές προδιαγραφές μελετών για να προεγκριθούν, ενώ σημαντικοί Φορείς, Πανεπιστήμια και Δήμοι της Ελλάδας έμειναν εκτός από την πρώτη αξιολόγηση.
Από τα προγράμματα αυτά θα χρηματοδοτηθούν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα δύο Μουσεία, ώστε να καταστούν πανελλήνιοι και διεθνείς προορισμοί επισκεπτών καθώς και να προβάλλονται ψηφιακά σε όλα τα σχολεία της Χώρας.
Όπως επισήμανε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης «αυτή η νέα πρωτοβουλία βάζει στον πανελλήνιο τουριστικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας τη Ροδόπη.
Μετά τη δεύτερη αξιολόγηση χρειάζεται γρήγορη υλοποίηση και είμαι βέβαιος ότι οι ειδικοί που το αναλαμβάνουν θα κάνουν πρότυπη δουλειά», υποστήριξε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Στυλιανίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος