Ε Στυλιανίδης: Μέχρι το τέλος του χρόνου οι συμψηφισμοί για το 12% του ΟΑΕΔ στη Θράκη

Μέχρι το τέλος του 2021 έχει μπει ο στόχος να έχουν προχωρήσει οι συμψηφισμοί, σε ότι αφορά το 12% την επιδότηση του κόστους εργασίας του ΟΑΕΔ, σε σχέση με τις οφειλές του κράτους προς τους επιχειρηματίες και τα χρέη των επιχειρηματιών προς το κράτος.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης που έλαβε χώρα με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων της κυβέρνησης και η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή της ΝΔ Ροδόπης και πρώην Υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Στυλιανίδης παραδέχθηκε πως υπήρξε καθυστέρηση ενός χρόνου σχεδόν και αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπήρχε η γνώση του πως θα έπρεπε να προχωρήσει η διαδικασία. Σε αυτό να προστεθεί και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, αλλά και η …επιθυμία κάποιων από το κέντρο που δεν θα ήθελαν να αποκτήσουν ανταγωνιστές επιχειρηματίες από τη Θράκη με καθαρή οικονομική βάση.
Πέρα από το συγκεκριμένο θέμα, επειδή ο στόχος του Βουλευτή το οποίο έχει ενστερνιστεί και η τωρινή κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, είναι η δημογραφική ενίσχυση της Θράκης και η αναπτυξιακή της θωράκιση.
Σε αυτό το πνεύμα δόθηκε στην δημοσιότητα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την τουριστική αξιοποίηση του κτήματος του Ιμέρου στο Δήμο Μαρώνειας-Σαππών, έκτασης 3.500 στρεμμάτων, με την ελπίδα να ανταποκριθεί επενδυτής και να αναστήσει τουριστικά την περιοχή. Αν δεν υπάρξει επενδυτής, θα προχωρήσει η διαδικασία της σπαστής αξιοποίησης κομμάτι-κομμάτι, που ίσως θα μπορούσε να ενδιαφέρει και τον οικείο Δήμο. Κάτι ανάλογο άλλωστε προχωρά στο Φανάρι από τον Δήμο Κομοτηνής.
Ερωτηθείς για το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής, απάντησε πως για καθαρά τεχνικούς λόγους, πήραν παράταση οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής για τα τέλη Οκτώβρη.
«Ωστόσο, τα θέματα για την Μειονότητα προσεγγίζονται από την πλευρά της Εκπαίδευσης και το λέω αυτό απευθυνόμενος στους 4 Μητροπολίτες για να καταλαγιάσουν οι ανησυχίες τους. Σε λίγο καιρό λοιπόν θα ανακοινωθεί και η νέα πρόταση της Διακομματικής για την ανάπτυξη της Θράκης», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Στυλιανίδης.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Στυλιανίδης μίλησε από το Στρασβούργο, όπου παραβρέθηκε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος