Ε.Στυλιανίδης: Η Διακομματική Επιτροπή για την Θράκη είναι ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε

“Η σημερινή επίσκεψη είναι η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων. Αν κάποιος παρακολουθήσει το σχεδιασμό που προαποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής στο Κοινοβούλιο θα δει ότι υπάρχουν κεφάλαια διαβούλευσης. Σήμερα ο στόχος ήταν να δούμε ένα μέρος της Αυτοδιοίκησης και βεβαίως τις παραγωγικές τάξεις και το Πανεπιστήμιο που έχει επείγοντα χαρακτήρα”. τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας παρουσία της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, της κας Ντόρας Μπακογιάννη, βουλευτών,αιρετών της Τ.Α. και της Περιφέρειας ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ  Ε.Στυλιανίδης.

“Υπάρχουν επόμενες επισκέψεις στις οποίες προγραμματίζονται επισκέψεις σε δήμους και φορείς που δεν συμπεριλαμβάνονται στο σημερινό πρόγραμμα. Ως εκ τούτου θεωρώ και άδικο και άστοχο να συζητούμε για τις λεπτομέρειες. Όταν μας δείχνουν τον Ήλιο δεν πρέπει να κοιτούμε το δάχτυλο.” σημείωσε σχολιάζοντας την διαμαρτυρία και αποχώρηση του δημάρχου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον Ροδοπίτη πολιτικό αυτό που μένει από την σημερινή επίσκεψη ως αποτέλεσμα “είναι”, όπως είπε, “η κοινή πίεση της διακομματικής επιτροπής προς τις Πρυτανικές αρχές να ζητήσει με επιμονή από τη Νομική Σχολή της Κομοτηνής να ανοίξει τη δια ζώσης λειτουργία τουλάχιστον μερικώς τηρώντας δηλαδή τους απαραίτητους υγειονομικούς όρους που προβλέπει ο Νόμος, τουλάχιστον για το πρώτο Έτος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πόλη, το πανεπιστήμιο, την εκπαιδευτική διαδικασία.”

Επίσης, όπως ανέφερε ο κος Στυλιανίδης “Ετέθησαν μια σειρά έργα, έργα προτεραιότητας που έχουν να κάνουν με την ύδρευσης της πόλης, με την άρδευση της περιοχής, την στήριξη του τοπικού εισοδήματος, με την λειτουργία του Πανεπιστημίου, τον εκσυγχρονισμό της σύνδεσης της ΤΑ με την Κεντρική Διοίκηση. Όλα αυτά παίρνουν συγκεκριμένο εφαρμόσιμο χαρακτήρα μέσα από την κουβέντα. Θα πρέπει να ξέρουμε να αξιοποιούμε τέτοιου είδους ευκαιρίες που μας δίνονται.”

Απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε ο ίδιος: “Γιατί έχει υπεραξία αυτή η προσπάθεια;” σημείωσε πως:“Πρώτα από όλα είναι διακομματική. Τα κόμματα καλούνται να συνεννοηθούν για την χάραξη μιας εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής στη Θράκη. Αυτό δεν δεσμεύει την παρούσα Κυβέρνηση, δεσμεύει και την επόμενη και την μεθεπόμενη είναι και βιώσιμο και εφαρμόσιμο.” Δεύτερον, όπως είπε, “υπάρχουν επείγοντα ζητήματα που πρέπει να εφαρμοστούν. Η ευκαιρία που δίνεται στην τοπική κοινωνία να έρθει σε επαφή με στελέχη κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά που μπορούν να μας βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε”.
Φώτο:Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ