Ε. Στυλαινίδης: Λήγει επιτυχώς η “Οδύσσεια” του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης

Στην “Οδύσσεια” του 12% αναφέρεται ο Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Επικ. Καθηγητή Νομικής. Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κάνοντας λόγο για “δικαιοσύνη” που αποκαθίσταται με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία, όπως σημειώνει, “λήγει ελπίζω επιτυχώς η Οδύσσεια του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης.”

Στην ανακοίνωση του κ. Στυλιανίδη αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Μετά από 10 χρόνια αδικίας και περιφρόνησης του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της Θράκης, επιτέλους η Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της Πολιτείας. Το 12% επιδότησης ημερομισθίου θεσπίστηκε με διακομματική απόφαση τη δεκαετία του 1990 και εφαρμόστηκε από όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι το τέλος του 2009… Όταν επαναφέραμε το θέμα το 2015 μαζί με τους Συνδέσμους και τα Επιμελητήρια η αντίδραση της Κυβέρνησης Τσίπρα / ΣΥΡΙΖΑ ήταν με δύο Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργού κ.Σταθάκη να καταργηθεί η εφαρμογή του κινήτρου, χωρίς καν να αποκατασταθούν το οφειλόμενα του Κράτους προς τις επιχειρήσεις από το 2010 ως το 2015… Χρειάστηκε απίστευτη επιμονή και κοπιώδης προσπάθεια για να επιτύχουμε το τελικό αποτέλεσμα… Η Οδύσσεια αυτή του 12% ανέδειξε σε όλους μας, πόσο σθεναρά αντιστέκεται ένα βαθύ, γραφειοκρατικό και αντιδραστικό κράτος σε κάθε δημιουργική προσπάθεια της υγειούς αγοράς και της Ελληνικής Περιφέρειας… Με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση λήγει ελπίζω επιτυχώς η Οδύσσεια του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης, χάρη στη συμπαράσταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του γραφείου του που μας στήριξε όλο αυτό το διάστημα. Και φυσικά με τη θετική συμβολή των συναρμόδιων Υπουργών Χρ. Σταϊκούρα, Γ. Βρούτση, Θ. Σκυλακάκη και Α. Βεσυρόπουλου που άκουσαν τις νομικές μας εισηγήσεις συχνά και κόντρα σε ένα αντιδραστικό γραφειοκρατικό κατεστημένο.
120 περίπου εκ. Ευρώ θα συμψηφιστούν με οφειλές των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας εξυγιαίνοντας τες και δίδοντας τες πρόσβαση σε φθηνές χρηματοδοτήσεις που θα τους επιτρέψουν, όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να επεκταθούν, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Η Οδύσσεια αυτή διδάσκει σε όλους μας για ακόμη μια φορά ότι η σοβαρή, υπεύθυνη και συστηματική προσπάθεια διεκδίκησης για τα θέματα της περιοχής, χωρίς περιττούς θορύβους και επικοινωνιακές φιοριτούρες μπορεί να οδηγήσει σε ΝΙΚΗ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ και σε ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος