Ε. Μπλεκάτση: Στην Κομοτηνή οι απόφοιτοι της Νομικής αναβιώνουν τα νιάτα τους

Κάλεσμα στους αποφοίτους και φοιτήσαντες στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ., αλλά και στους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Σαββάτου, στις έντεκα το πρωϊ στο γήπεδο της Κομοτηνής, με «αντίπαλους», παλαιούς συμφοιτητές της Νομικής Σχολής, τους «Πράσινους» και τους «Κίτρινους» απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου «Πρωταγόρας», η κα Ελπινίκη Μπλεκάτση μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (8-7-2021).

«Οι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές στην πόλη, είναι οι άνθρωποι που αγαπούν πολύ την Κομοτηνή γιατί ζήσανε τα νιάτα τους εδώ» δήλωσε η κα Έλπη Μπλεκάτση. Ο «Πρωταγόρας», όπως εξήγησε, συστάθηκε το 2014 από τους πρώτους αποφοίτους της Νομικής Σχολής οι οποίοι είναι πολύ «δεμένοι» με την πόλη, συμμετείχαν στην προσπάθεια να στηθεί η Νομική, αγάπησαν την Κομοτηνή, όπως όλοι οι απόφοιτοι της Σχολής.

«Εκτός από τα μεγάλα reunion που γίνονται ανά πενταετία ,το 2024 θα συγκεντρωθούν/με για τα 50 χρόνια Νομικής Σχολής με περισσότερους από 400 συμμετέχοντες, αποφασίσαμε να μετέχουμε και σε άλλες δραστηριότητες και προσπάθειες της πόλης» είπε η κα Μπλεκάτση αναφέροντας ως παράδειγμα τη «συμμετοχή» στο 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων. «Στην Κομοτηνή είναι τα νιάτα του καθενός , οπότε έρχονται στην Κομοτηνή όλοι και με ένα μαγικό τρόπο αναβιώνουν τα νιάτα τους, γίνονται φοιτητές μέσα από τις αναμνήσεις, έχουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του ΔΣ Ροδόπης, θα έρθουν στην Κομοτηνή 50 συμφοιτητές μας και θα δώσουν έναν ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ τους. Ήταν μια ευκαιρία να έρθουν ξανά στην πόλη, να δουν την πόλη. Φοιτητές των πρώτων χρόνων. Είχαμε /νε ομάδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, θεατρική ομάδα, Κινηματογραφική Λέσχη στον παλιό Ποάλα. Έφερναν οι φοιτητές τις δικές τους ταινίες και τις δικές τους προτάσεις. Η σύνδεση με την πόλη ήταν μεγάλη» είπε η πρόεδρος μιλώντας για μια Σαββατιάτικη γιορτή ποδοσφαίρου και γιορτής χαράς με γυναίκα διαιτήτρια στον αγώνα, την πρόεδρο του ΔΣ Ιωαννιτών.
«Ήταν τα νιάτα τους/μας τότε, το παρεϊστικό κλίμα. Η Κομοτηνή δεν είχε πολλούς φοιτητές τότε. Ήταν άλλη εποχή. Περνούσαμε πάρα πολύ χρόνο στο Πανεπιστήμιο. Βρισκόμασταν παντού. Δεν ήταν η εποχή του διαδικτύου. Χτίζαμε τις σχέσεις μας με την πόλη. Γυρνάς – γυρνάς και ψάχνεις τα νειάτα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Μπλεκάτση μιλώντας για το κλίμα εκείνης της εποχής. Παράλληλα, πρόσθεσε « Η πόλη μας αγαπάει τους φοιτητές της πια. Η Κομοτηνή τους αγαπάει τους φοιτητές. Παρά τις πρώτες επιφυλάξεις των πρώτων χρόνων.»
Συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος