Επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη της ενημέρωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς η υποχρέωση ανάρτησης των εσόδων αφορά και επιβαρύνει καθολικά και αποκλειστικά την επιχείρηση-επιχειρηματία-επαγγελματία σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης (ΕΦΕΕ).
«Δεν έχει γίνει καμία ιδιαίτερη καμπάνια, ούτε από την ΑΑΔΕ ούτε από τα εμπορικά επιμελητήρια ώστε οι επιχειρήσεις άμεσα να μπουν στη διαδικασία και να προμηθευτούν τον αντίστοιχο εξοπλισμό, είτε hardware είτε Software, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα ηλεκτρονικά βιβλία» δήλωσε η πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε. Ξάνθης, κα Ειρήνη Μπατζακίδου.

Σημείωσε δε ότι θα έχει πρόσβαση στο my data ο λογιστής μέσα από το δικό του πρόγραμμα, αλλά στην ουσία, η κύρια ευθύνη είναι της επιχείρησης για την αποστολή των εσόδων της, προσθέτοντας πως έτσι αποφεύγεται η φοροδιαφυγή με αυτόν τον τρόπο και βλέπουν όλοι τα έσοδα, εφόσον είναι ανεβασμένα.
«Μια δαπάνη για τους επαγγελματίες η εξασφάλιση κατάλληλου hardware και software, σε μια δύσκολη συγκυρία, όπως και το γεγονός ότι πολλές εταιρείες μηχανοργάνωσης ακόμη δεν είναι έτοιμες, οπότε είμαστε λίγο πελαγωμένοι και για το πώς θα λειτουργήσει από 1η Απριλίου». Για να καταλήξει με την σημείωση ότι: « Έχουμε τις ενστάσεις μας, θεωρώ ότι για το 2021 θα πρέπει να είναι πιλοτική όλη αυτή η διαδικασία. Κι από εκεί και μετά, εφόσον όλοι εκπαιδευτούμε, επιχειρήσεις, λογιστές κ.α., τότε να μπει σε πραγματική εφαρμογή».
Φώτο: αρχείο ΕΡΤ ρεπορτάζ κείμενο: Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος