Ε.Δούδα:Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού είναι εδώ, πιο δυνατό

Μετά από δύο χρόνια, λόγω της αναγκαστικής διακοπής που επέβαλε η πανδημία στις δια ζώσης επιστημονικές συναντήσεις, επανέρχεται το Συνέδριο που έχει ταυτίσει το όνομα με την Κομοτηνή, τον Αθλητισμό και την επιτυχία. Ο λόγος για το -Επετειακό φέτος- 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από τις 19 έως τις 22 Μαΐου. Συμπληρώνοντας τριάντα χρόνια ζωής μοιάζει πιο ώριμο, πιο δυνατό και πιο πλούσιο από ποτέ. Σύμφωνα με την Κοσμήτορα της Σχολής, Ελένη Δούδα φιλοξενεί 500 συνέδρους, 298 ερευνητικές μελέτες και γυρίζει το χρόνο πίσω φτάνοντας στο 2004, στην κορυφαία στιγμή του Ελληνικού Ποδοσφαίρου φιλοξενώντας και τιμώντας τον Otto Rehhagel.
«Ο προπονητής που οδήγησε την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στην κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004 θα αναγορευτεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ., κατά την ημέρα της επίσημης Τελετής Έναρξης του Συνεδρίου» είπε η κα Δούδα. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-5-2022) αποκάλυψε ότι θα είναι από το απόγευμα της Πέμπτης στην Κομοτηνή συμμετέχοντας σε ημερίδα για τη βία, στο Ίδρυμα Παπανικολάου.
Παρόντες θα είναι και οι Ολυμπιονίκες: Βούλα Πατουλίδου, Κατερίνα Στεφανίδη, Κώστας Μπανιώτης και ο Συντονιστής του Τομέα Αλμάτων στο ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Πομάσκι. Την Παρασκευή 15:00-16:30 θα απαντήσουν, ο καθείς από τη δική του πλευρά στο ερώτημα: «Η διαδρομή ενός Ολυμπιονίκη από την επιλογή έως την κορυφή. Είναι αρκετό μόνο το ταλέντο;» Παρών και ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γεώργιος Μαυρωτάς.

Σύμφωνα με την κα Δούδα επιδίωξη παραμένει μεταξύ άλλων και η σύνδεση με την τοπική κοινωνία γι αυτό και πολλά θέματα του Συνεδρίου έχουν να κάνουν με τον υγιεινό τρόπο ζωής, με τα οφέλη της άσκησης, της σωστής διατροφής, αλλά και τους κινδύνους που απορρέουν από τις καταχρήσεις, την καθιστική ζωή. Γι αυτό και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εργασίες και στις εκδηλώσεις τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι και η τοπική κοινωνία να γίνει συμμέτοχος και συνοδοιπόρος στη φετινή προσπάθεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος