e-αιμοδότες: Στόχος να ενταχθεί το πληροφοριακό σύστημα του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής σε όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας

Νέα βράβευση για τους μαθητές της ομάδας Ρομποτικής του 3ου ΓΕΛοι οποίοι με το πληροφοριακό τους σύστημα e-Αιμοδότες, πήραν και το βραβείο του Χαμόγελου του Παιδιού, στα 5α Μαθητικά Βραβεία You Smile Awards, στην κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμη.

Αυτό που δίνει επιπρόσθετη αξία στην βράβευση τους είναι πως αυτή δόθηκε με τις ψήφους των υπόλοιπων παιδιών και συμμαθητών τους από περιοχές στην Ελλάδα!
«Στα 5α YouSmile Awards, όπου είχαμε την τιμή να διακριθούμε, συνολικά κατέθεσαν συμμετοχή 6.223 μαθητές από 122 σχολεία της χώρας», υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η Βιολόγος και μια εκ των υπευθύνων Καθηγητριών που συνέδραμε τους μαθητές, Κατερίνα Αθανασούλα.
Αν και καλοκαίρι, δεν σταματούν να εργάζονται οι μαθητές της ομάδας Ρομποτικής του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, οι οποίοι δεν έχουν στόχο τα βραβεία (σ.σ. τα οποία προκύπτουν στην πορεία), αλλά την εξέλιξη του πληροφοριακού συστήματος και η ένταξή του και σε άλλα Νοσοκομεία της Χώρας, πέραν της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Κορίνθου και Χίου, διευκολύνοντας στον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες). Οι μαθητές και οι καθηγητές τους έχουν θέσει στόχο ζωής, το πληροφοριακό σύστημα να αποτελέσει εφαλτήριο για την εφαρμογή e-Αιμοδότες να ενσωματωθεί και σε περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.
Οι μαθητές ανοίγουν τον δρόμο, σε ένα πάγιο αίτημα εδώ και ετών των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και της Ομοσπονδίας τους. Ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζει on line το σύστημα τις ανάγκες σε αίμα και από που μπορεί να καλυφθούν. Αυτό απέδειξαν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, πως είναι εφικτό όταν αρμόδιοι υπουργοί Υγείας εδώ και χρόνια, ή «αρνούνται;» ή αδιαφορούν να εκσυγχρονίσουν την διαδικασία, πάνω στην ανάγκη και διάθεση του αίματος στην Ελλάδα.
Ευχή όλων μας να τους δεχθεί και ο Υπουργός Υγείας, αλλά και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος