Ε.Α.Υ. Ροδόπης: Η Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας των ΑΕΙ δεν πρέπει να σχετίζεται με την ΕΛ.ΑΣ.

Με ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τους τρεις βουλευτές του Νομού, το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, δηλώνει τη ρητή  διαφωνία του με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, σε ότι αφορά στη σύσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από νεοπροσληφθέντες ειδικούς φρουρούς.

Στην επιστολή του το σωματείο τονίζει: “Συντασσόμαστε με την Ομοσπονδία μας και στηρίζουμε τη θέση ότι η νέα αυτή Υπηρεσία, δεν πρέπει να σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν πρέπει να υπάγεται σε αυτήν, ούτε να στελεχώνεται από αστυνομικούς.
Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει το «Αυτοδιοίκητο» κι έτσι πρέπει να παραμείνει. Άποψή μας είναι ότι, πρέπει η κάθε Κυβέρνηση να επιδεικνύει σεβασμό και να προστατεύει αυτό το ειδικό καθεστώς λειτουργίας των πανεπιστημίων μας”.

Συνεχίζοντας επισημαίνουν: “Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το «Αυτοδιοίκητο», η χρηματοδότηση, ο έλεγχος, η καθοδήγηση και η ευθύνη της δράσης τέτοιων Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, πρέπει να ανήκει στις Πρυτανικές αρχές και στους Πανεπιστημιακούς φορείς. Το όποιο εγχείρημα εγκατάστασης Αστυνομικών Τμημάτων εντός των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, με την επίκληση της αναγκαιότητας ασφάλειας των χώρων και των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, αποτελεί κατά την άποψή μας ατόπημα το οποίο εγείρει πολύπλευρους κινδύνους”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ