Δριμεία κριτική προς ΝΔ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, από Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κομοτηνή

Πυρά εξαπέλυσε μέσω της ομιλίας του από το Μέγαρο Μουσικής ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Κομοτηνή την οποία και επισκέφθηκε χθες.

Ο κ.Κουτσούμπας φυσικά και στάθηκε ιδιαίτερα στο τραγικό Σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο χαρακτήρισε έγκλημα, καθώς οι κατακερμάτιση του ΟΣΕ, η δραστική συρρίκνωση του έμπειρου προσωπικού, η τεράστια καθυστέρηση της τοποθέτησης των συστημάτων τηλεδιοίκησης και φωτεινών σηματοδοτών, οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια σε δυστύχημα, για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι Σιδηροδρομικοί, αλλά σε ώρα μη ακουόντων, αλλά πια με 57 νεκρούς και αρκετούς πολυτραυματίες.

Στηλίτευσε και το γεγονός της απουσίας δρομολογίων με τρένο στην ΑΜ-Θ, καθώς από το 2019, κρίνεται ασύμφορη η συντήρηση της συγκεκριμένης γραμμής, …ωστόσο, την ετήσια επιδότηση την ελάμβανε κανονικά, η Hellenic Train, όλα αυτά τα χρόνια…

Από την κριτική του δεν απουσίασε η διαχείριση της κυβέρνησης τα χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού, που τα Νοσοκομεία έφτασαν σε σημείο κατάρρευσης αυτά και το προσωπικό τους το Υγειονομικό, καθώς οι μεγάλες ελλείψεις, έκαναν τις βάρδιες πολλαπλές, αλλά και επίπονες, λόγω του άγνωστου “εχθρού” του κορονοϊού.

Σχολίασε και το “βάλτωμα” όπως ανέφερε της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, λέγοντας πως επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ πως δεν μπορείς να στηρίζεσαι σε δωρεές των καπιταλιστών για το δημόσιο αγαθό της Υγείας, που πρέπει να το παρέχει το κράτος.

Ανέφερε τις κραυγές των εργαζομένων Υγειονομικών για τις τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης, αλλά και το Νοσοκομείο της Δράμας, που στερείται κλινικής για Ογκολογικής και Ψυχιατρικής κλινικής.

Σε ότι αφορά την Ανάπτυξη της Θράκης, αλλά και για το γενικότερο πνεύμα που διακατέχει για την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση στη λογική του κόστους οφέλους, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, -ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-, έχει αποτυπωθεί και στην Διακομματική Επιτροπή, όπου ακολουθώντας το δόγμα sea to sea, διασυνδέοντας δηλαδή τα μεγάλα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, απομονώνοντας την Δράμα.

Σε ότι αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου, χαρακτηριστικά ανέφερε πως τα έργα θα γινόταν και θα ήταν όλα επιλέξιμα, αν κινδύνευαν όχι ο Λαός, αλλά τα νατοϊκά στρατεύματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος